Tenis

Uvjerljiva Ana Ivanović gazi prema završnici, Šafarova nastavila niz

Ivana Spahija • utorak, 02.06.2015.
Uvjerljiva Ana Ivanović gazi prema završnici, Šafarova nastavila niz
Foto: EPA

Poznate su prve dvije polufinalistice Roland Garrosa. Srpska tenisačica Ana Ivanović nastavila je s odličnim igrama na pariškoj zemlji uvjerljivom pobjedom nad Ukrajinkom Elinom Svitolinom, a uspješna je bila i Lucie Safarova, koja je s lakoćom iz igre izbacila Garbine Muguruzu...

Ovogodišnje izdanje Roland Garrosa inspirirajuće je za Anu Ivanović, koja se nakon sedam godina posta ponovno vratila u poluzavršnicu. Srpska tenisačica dominirala u četvrtfinalnom meču protiv Ukrajinke Eline Svitoline i nakon samo 75 minuta igre sa 6:3 i 6:2 zaslužila je mjesto u polufinalu.

"Danas je bio jako težak meč iako rezultat sugerira drugačije. Uvjeti su bili teški za nas obje, pokušavala sam odraditi svoj plan igre i sretna sam što sam u tome uspjela. Oduševljena sam što sam u prvom polufinalu nakon 2008. godine, bio je to jako dug put uz dosta težak rad", rekla je Ivanović nakon pobjede.

Srpkinju u polufinalu očekuje dvoboj sa Čehinjom Lucie Šafarovom, koja je nakon pobjede nad Marijom Šarapovom u osmini finala nastavila s dobrim igrama u Roland Garrosu i na tribine ispratila španjolsku uzdanicu Garbine Muguruzu. Ovom pobjedom se Šafarova, trenutno 13. tenisačica svijeta, probila među Top 10 na Touru.

Prvi set ponudio je prilično izjednačenu igru s obje strane, a više sreće u tie-breaku imala je Šafarova, koja je potom u drugom setu ubacila u brzinu više i s konačnih 7:6 i 6:3 zakazala susret s Ivanović, s kojom ima pozitivan omjer u međusobnim dvobojima. Tenisačice su se do sada osam puta susrele u mečevima WTA Toura, a rezultatom 5-3 vodi Šafarova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!