Nogomet

Video: Srna pogodio s 11m, Šahtar prokockao veliku prednost, Vida s Kijevljanima uzeo dvostruku krunu

Borna Rupnik • četvrtak, 04.06.2015.
Video: Srna pogodio s 11m, Šahtar prokockao veliku prednost, Vida s Kijevljanima uzeo dvostruku krunu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kijevski Dynamo osvojio je dvostruku krunu u Ukrajini. U finalu Kupa sastali su se Domagoj Vida i Darijo Srna, a odlučivali su jedanaesterci.

Nakon 120 minuta igre u finalu Ukrajinskog kupa pobjednika nije bilo (0:0), a oba su finalista, Dynamo iz Kijeva i Šahtar iz Donecka, imali hrvatskog predstavnika.

Domagoj Vida i Darijo Srna odigrali su cijelu utakmicu u obranama svojih momčadi, a razlog za slavlje naposljetku je imao Vida, čiji je suigrač Ribalka isključen zbog drugog žutog kartona u 115. minuti.

Dynamo je trofej osvojio boljim izvođenjem udaraca s bijele točke, iako je vrlo loše startao.

U prvoj je seriji Veloso promašio vrata, nakon čega je kapetan Šahtara i Hrvatske Srna pogodio, a u trećoj seriji još je jedan Dynamov Portugalac, Antunes, propustio realizirati svoj pokušaj.

Šahtaru je tako trebao samo jedan pogodak iz dva jedanaesterca, ili još jedan promašaj Kijevljana, no pobjedu nije dočekao.

U četvrtoj seriji Šovkovski je obranio Taisonu, u petoj seriji Rakitskij pogađa prečku, a odluka je pala u sedmoj seriji, kada je Gladkij pucao, a Šovkovski još jednom obranio.

Ove je sezone Dynamo iz Kijeva osvojio prvenstvo, a Šahtar je završio drugi, ispred trećeplasiranog Dnipra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • du_zizou05.06.2015. u 07:13
    kako je Shovkovskiy krenuo s "obranama" u prve 3 serije mislio sam da nema šanse da pogodi stranu a kamoli obrani penal.. ali nakon toga 2 obrane i prečka, još nije za penziju, iako je već debelo u 41. :D
    du_zizou