Tenis

Andy Murray izborio peti set, Novak Đoković potom "dodao gas" i ušao u finale Roland Garrosa

Borna Rupnik • subota, 06.06.2015.
Andy Murray izborio peti set, Novak Đoković potom "dodao gas" i ušao u finale Roland Garrosa
Foto: EPA

Nakon prekida u petak, polufinale Novaka Đokovića i Andyja Murrayja nastavljeno je u subotu, a prvi nositelj izborio je mjesto u finalu.

Britanski tenisač Andy Murray morao je osmi put zaredom stisnuti ruku prvom reketu svijeta, Novaku Đokoviću, koji će u nedjelju zaigrati u finalu Roland Garrosa.

U nastavku polufinala, od rezultata 3:3 u četvrtom setu, Murray je Đokovića uhvatio na "krivoj nozi" pri 5:5, napravio break i sa 7:5 izjednačio omjer u setovima.

Činilo se tako da bi peti set mogao biti itekako neizvjestan, no Đoković je preuzeo kontrolu igre u svoje ruke, poveo 3:0 i 5:1 te na drugu meč-loptu završio priču.

U finalu će Đoković igrati protiv Stanislasa Wawrinke, švicarskog tenisača koji je dobio samo jedan od 17 zadnjih susreta sa srpskim predstavnikom.

Roland Garros (m), polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Andy Murray (Velika Britanija, 3) 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 19:29
    Složio bi se s tim. Možda to danas nije bilo presudno obzirom da su imali nastavak ali je definitivno fizički najmoćniji od svih igrača...a onda kad nije samo to dovoljno, još "uključi" glavu i najčešće je to previše za protivnika...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 18:14
    Siguran sam da je zakljucak mnogih na sve te dobijene pete setove sa 6:0 i 6:1 protiv vrhunskih igraca bio da je jednostavno fizicki spremniji, da je protivnika iscrpio. Posto je ovo bio kratak day in the office, mislim da je Novak ovim dokazao koliko je ustvari u tim trenucima dominantna njegova... [više na forumu]
    Obrisan korisnik