Nogomet

Kovač: "Prazne tribine su prava tragedija, ali nisu alibi. Conte i ja ne možemo se iznenaditi"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 08.06.2015.
Kovač: "Prazne tribine su prava tragedija, ali nisu alibi. Conte i ja ne možemo se iznenaditi"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak navečer trening na Poljudu, a izbornik Niko Kovač objasnio je kako planira utakmicu s Italijom.

Eventualnom pobjedom protiv Talijana u Splitu, Hrvatska bi napravila vrlo velik korak prema europskoj smotri u Francuskoj iduće godine. Razlog za optimizam u taboru Nike Kovača dobra je partija na talijanskom tlu, odnosno neriješenih 1:1 iz Milana.

"Pripremat ćemo isto kao i za tu utakmicu, ali nećemo imati pretjerano intenzivne treninge s obzirom na kraj klupske sezone. Tako ćemo biti pravi u petak, makar favorita nema jer su Hrvatska i Italija al pari", izjavio je hrvatski izbornik.

Može li Hrvatska ponoviti dobru igru sa San Sira i hoće li biti zadovoljna ukoliko dvoboj završi još jednom podjelom bodova?

"U svim smo utakmicama, i kvalifikacijskim i prijateljskim, pokušavali nametnuti svoj ritam, s posjedom lopte. Ako ne uspijemo, vraćat ćemo se u obranu, probati osvojiti loptu i opet krenuti s brzom tranzicijom. Bio bih zadovoljan i jednim bodom, ali idemo po pobjedu", rekao je Niko Kovač.

"U situaciji s praznim tribinama može odlučiti i forma dana, a prava je tragedija za hrvatski nogomet i za hrvatski narod što neće biti navijača. Nije to ugodno, ali nije nam ni alibi. Conte i ja ne možemo se iznenaditi, znamo sve jedni o drugima. Ako svi budu zdravi, već znam i našu prvu jedanaestoricu", nastavio je.

Kartoniranog Vedrana Ćorluku zamijenit će Gordon Schildenfeld, a Kovaču će nedostajati još uvijek neoporavljeni Luka Modrić.

"Schildenfeld je već pokazao da može kvalitetno zamijeniti Ćorluku, a u Italiji smo zadržali razinu kvalitetne igre i nakon Modrićevog izlaska, i zato sam apsolutni optimist", prokomentirao je Kovač.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2015. u 12:09
    Conte se nece iznenadit, u to virujen. Za Kovaca bas i nisan siguran....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2015. u 10:52
    Kao prvo, pozdrav može biti samo fašistički, ne nacistički, a drugo odi malo u Francusku i Italiju pa čuj kaj se oni deru, ali naravno, mi smo mali pa bi trebali sva govna jesti i šutjeti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2015. u 09:35
    Volimo se hvaliti da nismo Balkanci a onda se čudimo kad dođu kazne.Joe je mogao dok je igrao u Njemačkoj pozdravljati nacističkim pozdravom pa nije jer je zabranjeno,ali kod nas si je to dopustio jer je to dio folklora.Isto vrijedi i za onaj dio na tribinama koji misle da su veći Hrvati ako viču... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • javasluk08.06.2015. u 23:58
    Vjerojatno bi manja tragedija bila da ima navijača a dođe do nekih neželjenih događaja.
    javasluk