Tenis

Borna Ćorić jedini Hrvat s izravnim ulazom u glavni ždrijeb u Umagu, prva pozivnica mladom Rusu

Branimir Korać • srijeda, 10.06.2015.
Borna Ćorić jedini Hrvat s izravnim ulazom u glavni ždrijeb u Umagu, prva pozivnica mladom Rusu
Foto: EPA

Poznato je 20 sudionika ATP turnira u Umagu te dobitnik prve pozivnice. Ona je završila u rukama mladog Rusa Andreja Rubljeva koji je ugodno iznenadio ove sezone...

Do početka ATP turnira u Umagu ostalo je nešto više od mjesec dana, a dobar dio sudionika već je poznat. među njima neće biti velikog broja Hrvata, a jedini koji je zasad siguran je Borna Ćorić.

"Bio mi je prioritet dovesti što više hrvatskih igrača, razgovarao sam i s Marinom Čilićem, Ivom Karlovićem i Ivanom Dodigom, ali nismo ih uspjeli dovesti", poručio je direktor umaškog turnira Lawrence Frankopan.

Ćorić je sigurno tu, a iz Top 30 svjetskog tenisa nastupit će petorica igrača. Predvodit će ih Gael Monfils, a tu su i Roberto Bautista Agut, Fabio Fognini, Philipp Kohlschreiber i Dominic Thiem.

Bit će podijeljene ukupno tri pozivnice, barem jedna će završiti u rukama nekog od hrvatskih igrača, a jednu je već dobio 17-godišnji Rus Andrej Rubljev koji je ugodno iznenađenje sezone.

Na popisu sudionika zasad se nalaze:

Gael Monfils (Francuska), Roberto Bautista Agut (Španjolska), Fabio Fognini (Italija), Philipp Kohlschreiber (Njemačka), Dominic Thiem (Austrija), Pablo Andujar (Španjolska), Martin Kližan (Slovačka), Lukaš Rosol (Češka), Borna Ćorić (Hrvatska), Joao Sousa (Portugal), Andreas Seppi (Italija), Jiri Vesely (Češka), Pablo Carreno Busta (Španjolska), Andreas Haider-Maurer (Austrija), Santiago Giraldo (Kolumbija), Marcel Granollers Pujol (Španjolska), Mihail Južnij (Rusija), Aljaž Bedene (V. Britanija), Blaž Kavčič (Slovenija), Andrej Rubljev (Rusija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2015. u 20:49
    Ovo je jedan od Čilićevih pamtnijih poteza ove godine, ne bezveze propustiti Washington gdje može osvojiti jako puno bodova i igra se na podlozi koja mu više odgovara.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2015. u 20:21
    Lawrence Frankopan pravi rvatina katolik :D A ovo s guranjem ne znam jel ima smisla iskreno, probali smo gurati Veića, Mektića, Delića, Androića i još neke, a ljudi pobijede dva meča u nizu jednom u 5 godina. Dok Borna Devald stasa trebat će još 3-4 godine tako da ovo i nije neko iznenađenje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2015. u 20:16
    koje smo mi smeće od države to nema nidgje, ne nećemo gurati svoje, nećemo našima dati priliku, nego ćemo je dati rusima..sramota za one koji se nazviaju hrvati i oni koji vode turnir
    Obrisan korisnik