Nogomet

Conte: "Hrvatska je kvalitetu pokazala još na San Siru, tada je moglo svašta biti"

Branimir Korać • četvrtak, 11.06.2015.
Conte: "Hrvatska je kvalitetu pokazala još na San Siru, tada je moglo svašta biti"
Foto: FaH

Talijani su se upoznali s Poljudom, odradili su trening i po dolasku u Hrvatsku i prvo obraćanje medijima. Kao što Hrvatska ima problema s izostancima, ima ih i Italija...

Antonio Conte smatra kako susret u Splitu neće biti presudan po pitanju prolaza na Europsko prvenstvo. Jednako kao i u hrvatskom taboru, on također vidi veliki hendikep igranje pred praznim tribinama.

"Godina iskustva na klupi reprezentacije nauči vas da je to posve drugačiji posao od klupskog. Morate u kratko vrijeme izvući najbolje od igrača. Ova utakmica neće biti odlučujuća bez obzira na rezultat, bit će sjajno igrati protiv ovakvog protivnika, ali mislim da to neće odlučiti tko će se kvalificirati. Na poziciji smo na kojoj zaslužujemo biti, još uvijek stvaramo reprezentaciju i nastavljamo tražiti mlade igrače koji mogu pomoći. Ima zanimljivog materijala i u U-21 reprezentaciji i svi oni mogli bi imati ulogu na Euru. Neće biti lako igrati bez navijača i to će biti hendikep za obje momčadi. Sigurno bi više voljeli igrati pred punim tribinama."

Uoči ovog dvoboja promijenit će sustav igre, ponajviše zbog kadra koji ima na raspolaganju.

"Sustav 4-3-3 mi je u glavi već neko vrijeme i s obzirom na trenutnu situaciju, mislim da je to najbolja opcija. Već znam sastav, Pirlo će sigurno igrati. Razgovarao sam s njim, pun je entuzijazma i nema nikakve dvojbe da će nastaviti karijeru."

"Igrat ćemo protiv vrlo dobre momčadi, a Hrvatska je svoju kvalitetu potvrdila na San Siru gdje je svaki rezultat bio moguć."

Gigija Buffona očekuje novi susret protiv Ivana Rakitića. Raketa je bio bolji u Berlinu, a vrijeme će pokazati kako će biti u Splitu.

"Što ću mu reći kada se sretnemo? Čestitat ću mu što je sjajan igrač i što mu je karijera na najboljem putu. Ponosan sam na naš ulazak u finale Lige prvaka. Mi Juventini smo u dobroj formi, pokazali smo to prije pet dana. Bilo je razočaranja, ali ostavimo to iza sebe i idemo dalje. Znamo koliko nas važna utakmica sada čeka."

U Milanu je Buffon primio pogodak koji je mogao obraniti, no to je daleko iza njega.

"Ne znam što se tada dogodilo, takve stvari se ponekad događaju. Bilo je to prije osam mjeseci i već sam zaboravio na to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2015. u 19:40
    matbaric,mama ti junfer
    Obrisan korisnik
  • matbaric12.06.2015. u 12:42
    Ajmo Điđi raširi se za još jedan junfer, sličan onom na San Siru...
    matbaric