Košarka

Video: Junak Dixon i tragičar Heurtel, Karsiyaki velika pobjeda u Istanbulu

Branimir Korać • četvrtak, 11.06.2015.
Video: Junak Dixon i tragičar Heurtel, Karsiyaki velika pobjeda u Istanbulu

Pinar Karsiyaka napravila je veliki korak prema naslovu prvaka Turske. Odnijela je pobjedu s gostovanja u Istanbulu 86:85 i tako izjednačila u seriji na 1-1...

Sekunde zbunjenosti Thomasa Heurtela na kraju susreta odvele su Anadolu Efes u poraz protiv Karsiyake. Dvije očajne reakcije playa Efesa i fantastične Bobbyja Dixona bile su ključne.

Dixon je već nebrojeno puta dokazao veliko srce i da je clutch igrač i Francuz će ga dugo pamtiti.

18 sekundi prije kraja susreta Heurtel je ubacio tricu za 85:82, Dixon je povukao napad gostiju i jednim potezom izbacio Heurtela iz igre, pogodio tricu za poravnanje na 85:85. Ali to nije bilo sve. Kod izvođenja lopte, Heurtel je bio neoprezan i dopustio je Dixonu da mu je izbije, pronađe Palaciosa koji je izborio slobodna bacanja te pogodio jedno za pobjedu. Domaćin je pokušao u zadnje dvije sekunde pogoditi za pobjedu, ali Krstić nije ubacio.

Borbena Karsiyaka stigla je tako do još jedne velike pobjede i poravnanja u seriji. Na svom terenu je vrlo jaka i Efesu će biti teško doći do pobjede. Ukoliko Karsiyaka ode do kraja, nitko neće moći reći da je nezasluženo. Na putu su joj stajale dvije najbolje turske momčadi, jedna je arhivirana, a ima priliku riješiti i drugu.

Sjajni Dixon završio je utakmicu s 28 poena (6/10 trica) te po šest skokova i dodavanja dok je DJ Strawberry dodao 16 poena uz pet skokova. Na drugoj strani Krstić je ubacio 16 poena, Lasme 15, a Dario Šarić deset poena (1/6 za dva, 2/3 za tri) uz šest skokova i četiri asistencije.

FOTO: Anadolu Efes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!