Nogomet

Prosinečki s Azerbajdžanom zaustavio Norvešku, Bugarska jedva na Malti

Josip Piršljin • petak, 12.06.2015.
Prosinečki s Azerbajdžanom zaustavio Norvešku, Bugarska jedva na Malti
Foto: EPA

Osim Hrvatske i Italije, u skupini H u isto vrijeme igrane su i druge dvije utakmice. Norveška je na svom terenu kiksala protiv Azerbajdžana, a Bugarska je došla do minimalne pobjede na Malti.

Robert Prosinečki i njegova reprezentacija Azerbajdžana osvojili su bod na gostovanju u Norveškoj. Time su priredili mini-iznenađenje i otežali domaćinima borbu za plasman na Euro sljedeće godine, a ponešto olakšali posao Hrvatskoj i Italiji.

Norvežani su Azerbajdžance ugostili na stadionu Ullevaal u Oslu gdje nije bilo pogodaka nakon 90 minuta igre. Gostujući sastav se postavio vrlo dobro u obrani i odolio je svim napadima Skandinavaca koji su tako dopustili Bugarima da im se približe na samo dva boda manje.

No, niti izabranici Ivayla Peteva nisu imali lagan zadatak na gostovanju na Malti. Domaća momčad pružila je vrlo dobar otpor i izgubila minimalno 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Popov u 56. minuti.

Bugarska je još prije toga bila u sjajnoj prilici da povede, no udarac s bijele točke u zadnjoj minuti prvog poluvremena nije u gol pretvorio Mitsanski. Gosti su ipak došli do pobjede i zahvaljujući kiksu Norveške ponovno su u igri za Euro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2015. u 10:27
    Trenirao je Zvezdu i one Turke. S Zvezdom je osvojio kup. N.Kovač je trenirao juniore Red Bulla. I ove reprezentacije Malta, Andora, LIhtejštajn , Luksemburg i Farski otoci dosta napreduju i na njima se više ne može popravljati gol razlika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2015. u 08:13
    idemo si na jednu livadu recimo Mohačko polje, oni koji rade ovakva sranja. s druge strane neka dođu oni koji su za Hrvatsku reprezentaciju bez obzira na sve. Pa da se dogovorimo. Jer ovi anarhisiti su obični šup...ci
    Obrisan korisnik
  • sportoz13.06.2015. u 00:09
    Odlično! Sad imamo realne šanse biti drugi i kada nam oduzmu bodove...
    sportoz
  • Obrisan korisnik12.06.2015. u 23:29
    Prosinečki je jedino trenirao Zvezdu jednu sezonu ako se ne varam tako da nije baš nekakva usporedba. Uostalom boli me ona stvar jer je ova ekipa ´´boraca za bolje sutra hrvatskog nogometa˝ odlučila na bilo koji način udaljiti hrvatsku od eura i bojim se da će im to uspjeti, prije ili kasnije, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2015. u 23:10
    Da, jako puno je postigao. Ali sad je svejedno, ako nas ovi iz UEFE (tj.ovi kreteni iz Splita) ne izbace, možemo već planirati put u Francusku.
    Obrisan korisnik