Tenis

Ana Konjuh: "Osjećaj je sjajan, ovo ću pamtiti cijeli život. Šampanjac nisam smjela popiti"

Borna Rupnik • utorak, 16.06.2015.
Ana Konjuh: "Osjećaj je sjajan, ovo ću pamtiti cijeli život. Šampanjac nisam smjela popiti"
Foto: Jurica Rako

Ana Konjuh sa 17 je godina stigla do svog prvog WTA naslova. U Nottinghamu je izvrsnim nastupima ušla do finale i onda izvela preokret vrijedan trofeja.

Mlada nada hrvatskog tenisa napravila je u Nottinghamu veliki korak u karijeri osvojivši svoj prvi WTA turnir. U finalu je Ana Konjuh izgubila prvi set na cijelom turniru (6:1), no potom je uzvratila Monici Niculescu sa 6:4 i 6:2 te osigurala pobjedu.

"Osjećaj je sjajan. Ovo ću pamtiti cijeli život i ovaj će mi turnir uvijek imati posebno mjesto u srcu", poručila je Konjuh poslije podizanja trofeja.

"Hvala svima u publici koji su navijali za mene. Iza mene je savršen tjedan i nadam se da ću doći i sljedeće godine", dodala je.

Konjuh je na najnovijoj WTA ljestvici napredovala za čak 32 mjesta te sad zauzima 55. poziciju, tik iza Mirjane Lučić-Baroni.

Slavlja poslije uspjeha u Nottinghamu nije nedostajalo, kaže: "Šampanjac nisam smjela popiti jer sam maloljetna, ali treneri su mi mogli uživati. Roditelji su mi gledali meč kod kuće, došli su im i susjedi, i oni su slavili šampanjcem. Čula sam se s ocem, stvarno su sretni".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2015. u 18:16
    Bravo Ana. Svaka čast. Neka ti ovo bude motiv za još veće uspjehe,
    Obrisan korisnik