Nogomet

Vrbanović: "I mi smo sukrivac, ali mora se zaustaviti ludilo", Borovec: "Spriječili smo ubacivanje dronova"

Mihaela Bradovski • utorak, 16.06.2015.
Vrbanović: "I mi smo sukrivac, ali mora se zaustaviti ludilo", Borovec: "Spriječili smo ubacivanje dronova"
Foto: FaH

Na okruglom stolu u Novinarskom domu u Zagrebu razgovaralo se o nasilju na nogometnim terenima i zajednički zaključak je da tome mora što prije doći kraj...

U prisustvu čelnih ljudi HHO-a Ivana Zvonimira Čička i Mladena Maloče, izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića, pomoćnika ministra kulture, znanosti i sporta Tomislava Paškvalina, predstavnika MUP-a Krunoslava Borovca predstavnika za sigurnost Dinama i Hajduka, Krešimira Antolića i Velimira Strinića održan je okrugli stol o nasilju na nogometnim terenima.

Poseban naglasak bio je na posljednjim događanjima na Poljudu tijekom susreta između Hrvatske i Italije. Damir Vrbanović negirao je da je na vrijeme obaviješten o nacističkom simbolu na travnjaku.

"Ovo već prerasta u terorizam, a sada smo optuženi i za licemjerstvo jer smo navodno znali za kukasti križ. To je suludo, u 18 sati je bila medijska proba i ništa se nije vidjelo i tek kada je počela utakmica to je uočeno. Ne znam ništa o tvrdnjama Ede Pezzija da je netko obavijestio ljude u HNS-u, da smo znali, probali bi sanirati štetu te bi obavijestili delegata i policiju", kaže Vrbanović, a prenose SN.

Vrbanović preuzima dio krivice za sve što se događa i na Savez.

"Ne bježimo od odgovornosti i mi smo sukrivac za sve što se događa, ali moramo se ujediniti i zaustaviti ovo ludilo. Reprezentacija je dosad bila pošteđena, ali nakon slučaja Josipa Šimunića, počeo je napad na nju. Uz pomoć policije doći ćemo na kraju i do naručitelja svega ovog."

Krunoslav Borovec progovorio je i o tome što se pripremalo uz taj kukasti križ na travnjaku.

"Mi smo svoje djelovanje usmjerili na preventivu oko stadiona jer je postojala realna opasnost od ispaljivanja raketa i uvođenja dronova na travnjak, ali smo to spriječili."

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maxi17.06.2015. u 15:19
    Pa normalno da ne znas o cemu pricam kad vidis samo huligane koji pruzahu otpor mafiji, jebala vas reprezentacija puna mafijasa i igraca koji ne mare za navijace, navijace koji dolaze iz dalmacije u zg na utakmicu protiv norveske i nije im dopusteno uci u grad jer dolaze iz dalmacije!!! Sta ti tu... [više na forumu]
    maxi
  • Obrisan korisnik17.06.2015. u 09:41
    Ne znam o čemu pričaš.Ja govorim o bagri koja se cijelo vrijeme kao fol obračunava sa savezom i to preko leđa reprezentacije.Ako misliš da je to normalan način onda si i ti huligan,a po tvojim stavovima vidim da si jedan od huliganske bagre.Licemjeru!!
    Obrisan korisnik
  • maxi17.06.2015. u 09:18
    Huligani kao sto su mala djeca koja su dosla gledati trening reprezentacije? Jesi li i to osudio kao ovo? Licemjeru
    maxi
  • Obrisan korisnik17.06.2015. u 08:24
    Pa neće sigurno biti na strani huliganske bagre.Ovim potezom ste prevršili svaku mjeru i sada će sigurno huligane tretirati na malo drugačiji način,nema više titranja,samo pendrek i represija pa da vidimo dokle ćete...
    Obrisan korisnik
  • abracadabra16.06.2015. u 17:47
    jadni Borovec treba bit i na strani policije i na strani Tattinog HNS-a
    abracadabra