Nogomet

Video: Srbija U-20 prvak svijeta, Brazil pao u 118. minuti

Borna Rupnik • subota, 20.06.2015.
Video: Srbija U-20 prvak svijeta, Brazil pao u 118. minuti
Foto: EPA

Na Novom Zelandu završeno je Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a trofej je odnijela Srbija, koja je u finalu u produžetku pobijedila vršnjake iz Brazila.

Finale Svjetskog prvenstva U-20 u novozelandskom Aucklandu odlučeno je tek poslije produžetaka, a titula je pripala reprezentaciji Srbije, koja je golom u 118. minuti svladala Brazil.

Srbija je povela u 70. minuti, kada je precizan bio Mandić, ali Brazil je izjednačio samo tri minute poslije, pogotkom Pereire.

S tih 1:1 ušlo se u produžetke, da bi Srbija nedugo prije izglednih jedanaesteraca pobjegla u protunapad koji je realizirao Maksimović i riješio pitanje svjetskog prvaka.

Srbija je do finala došla kroz skupinu s Urugvajem, Malijem i Meksikom, zatim pobjedom u produžetku nad Mađarskom u osmini finala, pobjedom na jedanaesterce protiv SAD-a u četvrtfinalu i pobjedom u produžetku protiv Malija u polufinalu.

Treće je mjesto osvojio upravo Mali, svladavši Senegal 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10820.06.2015. u 21:53
    jao - opet suze za Brazil! Neka se drže odbojke, tamo domin--- opa, pa i tamo su izgubili SP protiv klasnih Poljaka. Preostaje samo capoeira ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik20.06.2015. u 13:49
    Cestitam susjedima na velikom uspjehu! Dobra generacija, vidi se "potpis" trenera! Golman Rajković je odličan!
    Obrisan korisnik
  • cameosis20.06.2015. u 13:10
    svaka čast, u bilo kojem uzrastu je teško uzeti titulu u nogometu, a kamoli na svjetskom prvenstvu ... i to redom u produžecima i penalima, što znači da im je psiha vrlo jaka. iako ne pratim, slažem se sa zaključkom da je to ishod rada izbornika, možda bi trebao potegnuti za seniorskom stolicom da... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik20.06.2015. u 12:19
    Bolje biti prvak Sveta i Evrope u mladjim selekcijama nego nikad ni u jednoj. Najvaznije je da ostanu skromni i da nastave da rade. Imamo predispozicije, karakter i pobednicki mentalitet. Postavi sebi uvek visoke ciljeve i umri u radu i borbi da ih ostvaris!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2015. u 11:53
    Ne mora znaciti da im je osigurano da urade nesto na seniorskom levelu. Mene ovde vise fascinira odnos trenera Veljka Paunovica koji ne dozvoljava igracima da se valjaju po terenu, napadaju kao jedan, brane se kao jedan, citav tim se uklopio u kolektiv koje Srbija nikad nije imala. Sve se uvek... [više na forumu]
    Obrisan korisnik