Nogomet

Kapetan zlatne Srbije U-20 Rajković: "Pomoglo nam je što smo stalno morali u produžetke"

Borna Rupnik • subota, 20.06.2015.
Kapetan zlatne Srbije U-20 Rajković: "Pomoglo nam je što smo stalno morali u produžetke"
Foto: EPA

Srbija je osvojila naslov prvaka svijeta na Svjetskom prvenstvu U-20 na Novom Zelandu, a trofej je podignuo kapetan i vratar Predrag Rajković.

Mladi čuvar mreže Crvene zvezde, Predrag Rajković, predvodio je reprezentaciju Srbije na putu do finalne pobjede nad Brazilom i svjetskog trona, a ujedno je proglašen i za najboljeg vratara cijelog turnira.

Primio je samo četiri gola u sedam utakmica, a poslije finala naglasio je kako je od samog početka vjerovao u konačni uspjeh.

"Vjerovao sam od početka, znao sam da možemo do velikog rezultata. Nismo to shvatili tijekom zadnjih tjedana, nego smo bili uvjereni da možemo daleko i nikada nismo posumnjali u to", rekao je Rajković za Fifu.

"Ispunili smo san, ova titula mnogo znači za našu državu. Još nismo shvatili što smo postigli, a tajna uspjeha jest da smo jedna momčad s jednim srcem. To nam je bio slogan od početka i živjeli smo ga, što se vidjelo na terenu", nastavio je.

Srbija U-20 bila je nadahnuta i zlatnim rezultatom "čileanske generacije" iz 1987. godine.

"Ta je momčad bila izvanredna, i mislim da smo dokazali da smo mi jednako izvanredni. U finalu nam je pomoglo što smo u drugom krugu stalno morali u produžetke, naučili smo se nositi s pritiskom takve situacije. Momčadski nas je duh odveo do titule", istaknuo je Rajković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!