Košarka

Madriđani serijom trica uništili Barcelonu i dodatno se približili španjolskoj kruni

Davor Kovačević • nedjelja, 21.06.2015.
Madriđani serijom trica uništili Barcelonu i dodatno se približili španjolskoj kruni
Foto: EPA

Jedna pobjeda dijeli košarkaše Real Madrida do četvrte krune u sezoni. U drugoj utakmici finala doigravanja na svom su parketu razbili Barcelonu sa 100:80 i već u srijedu imaju priliku vratiti naslov španjolskih prvaka.

Vidjelo se odmah da Barceloni prijeti katastrofa usred Madrida. S nekoliko minuta zakašnjenja Katalonci su stigli na zagrijavanje uoči druge finalne utakmice doigravanja, pa je ponešto prolongiran i početak utakmice, a onda je i Juan Carlos Navarro ostao izvan zapisnika. U svoj toj zbrci košarkaši i dalje aktualnog španjolskog prvaka ostali su i od prvog podbacivanja na nekoliko minuta zakašnjenja iza letećih domaćina.

Real Madrid već je u prvih deset minuta „ubio“ utakmicu. Trica briljantnih 7/7, samo ponovno čudesni Sergio Llull 5/5 za 31:10 nakon prve četvrtine. Barcelona nije znala što ju je snašlo, a nije znao ni Xavi Pascual koji, kao što njegova ekipa vjerojatno broji posljednje dane kao španjolski prvak, broji posljednje dane kao tener katalonskog ponosa. Pascual je utakmicu otvorio s Abrinesom u petorci, a prije dva dana tom je igraču dao svega četiri minute. Kako je bio zadovoljan svojim izborom, sam je pokazao kada je ni nakon tri minute izmijenio dva člana petorke (Huertas – Satoransky, Doellman – Lampe).

Tek je Amerikanac Doellman radio ono što i Mario Hezonja prije dva dana. Bio je jedina konjska snaga katalonskog stroja, a Madriđani su izgledali da ih vuče barem 100. Tek deveti pokušaj za tricu Reala u 15. minuti nije bio precizan i to od čovjeka koji s te razdaljine praktički gađa zatvorenih očiju, Jayceea Carrolla.

Barcelonini igrači u bilo kakvom pokušaju organiziranja napadačke akcije naspram realovaca izgledali su kao početnici, kao članovi nekakve drugoligaške skupine koja prvi put igra finale španjolskog prvenstva, a ne deveto uzastopno u kojemu brane naslov. Koliko su se Madriđani morali pomučiti da postignu koš pokraj porozne katalonske obrane, najbolje će pokazati podatak da su na crtu slobodnog bacanja stali premijerno u 28. (!) minuti.

Taman u tim trenucima je i Ante Tomić postigao prvi koš iz igre na utakmici, ukupno 11 do isteka 40. minute do koje su negostoljubivii domaćini stigli utrpati i stotku i više no pristojnim gostima. Barcelona je i uz više nego dobrih 18/30 za dva te 9/22 za tri uspjela ostati na -20. Kako, pitanje je za sve u Klubu. Doellman je zabio 24 poena, Hezonja pet za 15 minuta, kod Reala Llull 24, Fernandez 17. Treća utakmica igra se u srijedu u Blaugrani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2015. u 18:08
    Još jedna briljantna predstava Hezonje.
    Obrisan korisnik