Tenis

Ivan Dodig ubilježio i drugu pobjedu u kvalifikacijama te stigao na korak od glavnog turnira

Branimir Korać • srijeda, 24.06.2015.
Ivan Dodig ubilježio i drugu pobjedu u kvalifikacijama te stigao na korak od glavnog turnira
Foto: Kristijan Komarica

14. nositelj kvalifikacija Wimbledona, Ivan Dodig, stigao je do trećeg kola pobjedom protiv talentiranog Rusa Andreja Rubljeva nakon nešto manje od dva sata igre...

Jedan od onih koji dolaze, prošle godine najbolji junior svijeta i osvajač juniorskog Roland Garrosa, Andrej Rubljev, nije uspio iznenaditi Ivana Dodiga u drugom kolu kvalifikacija Wimbledona.

Rus se, istina, najbolje snalazi na zemljanoj podlozi, trava mu nije najjača strana, ali bez obzira na to pružio je dobar otpor Dodigu i poražen je tijesno u tri seta.

Dodig nije ušao dobro u meč i brzo je izgubio svoj početni udarac, a na servis Rubljeva nikako nije uspio stvoriti pritisak. Prilika se ipak otvorila u završnici seta kada je došao do 15:40, ali Rubljev se izvukao i osvojio set sa 6:4.

U drugom setu alarm se nakratko upalio kada je Dodig izgubio servis kod 2:2, ali srećom odmah je uspio uzvratiti i u sljedećem gemu napraviti break te se vratiti u set. U završnici je u pravom trenutku došao do još jedne prilike za break, ujedno i set lopte za 6:4.

Treći set donio je potpuno ravnopravan tenis, obojica su držali svoj servis sve do završnice kada na servisu Rubljeva Dodig dolazi do 15:40 i dvije meč lopte te upisuje pobjedu s 4:6, 6:4, 6:4.

U trećem kolu očekuje ga Argentinac Horacio Zeballos, s obzirom na podlogu protivnik koji nije loš izbor za ovu fazu turnira.

Wimbledon, drugo kolo kvalifikacija:
Ivan Dodig (Hrvatska) - Andrej Rubljev (Rusija) 4:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2015. u 23:32
    3.kolo je best of 5 sets
    Obrisan korisnik
  • vlacng24.06.2015. u 20:10
    Ne da moze, mora.
    vlacng
  • teniosac24.06.2015. u 19:08
    može Dodig dobiti i Zeballosa..
    teniosac