Rukomet

Rukometaš iz BiH pojačao našički Nexe: "Znam kakva su očekivanja u klubu"

Sportnet • četvrtak, 25.06.2015.
Rukometaš iz BiH pojačao našički Nexe: "Znam kakva su očekivanja u klubu"

Treći novi igrač rukometnog kluba Nexe u sljedeće dvije sezone bit će i pivot Damir Halilković.

Damir Halilković rođen je 10.05.1992. u Gradačcu (BiH) i u rodnom je gradu počeo igrati rukomet. Po završetku srednje škole odlazi u Sarajevo u RK Željezničar (jednu sezonu), a zatim na tri godine u RK Bosnu. U siječnju ove godine vratio se u Gradačac. Visok je 193 centimetra i težak 101 kilogram.

"Znam što me očekuje u novom klubu. Pratio sam sve što se događalo prošle sezone. Znam i kakva su očekivanja u klubu. Nexe je odličan klub, veselim se nastupima u SEHA ligi i Europi. Nadam se kako ćemo ostvariti dobre rezultate. Dat ću svoj maksimum kako bismo bili što uspješniji. Želim opravdati priliku koja mi je pružena u tako dobrom i jakom klubu kao što je Nexe, želim se nametnuti treneru i izboriti za svoje mjesto u momčadi. Znam kako je konkurencija na mojoj poziciji velika", rekao je Halilković.

"Igram kvalitetnu obranu i volim istrčati kontru. Krasi me i okretnost te dobar osjećaj za prostor. S juniorskom sam reprezentacijom BiH igrao na Svjetskom prvenstvu 2013. godine, igrao sam i na Mediteranskim igrama te sve kvalifikacije. Imam jedan nastup i za seniorsku reprezentaciju BiH. Na poziv izbornika Dragana Markovića debitirao sam prošle godine u utakmici protiv Grčke i zabio četiri pogotka. Nakon toga uvijek sam na širem popisu reprezentativaca", dodao je predstavljajući se u Našicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!