Košarka

Perasović: "Od Hezonje se mogu očekivati velike stvari, ovo je veliki uspjeh i za hrvatsku košarku"

Mihaela Bradovski • petak, 26.06.2015.
Perasović: "Od Hezonje se mogu očekivati velike stvari, ovo je veliki uspjeh i za hrvatsku košarku"
Foto: EPA

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović prokomentirao je izbor Marija Hezonje na NBA draftu kao peti igrač ukupno. Prema riječima Perasovića, Hezonjin uspjeh je ujedno i velika stvar za hrvatsku košarku...

Mario Hezonja izabran je kao peti izbor na NBA draftu i od sljedeće sezone igrat će u dresu momčadi Orlando Magica.

Nijedan hrvatski košarkaš nije ranije izabran ovako rano, Orlando Magic nikada ranije nije izabrao neameričkog igrača s tako visokom izborom, a jedini Europljanin ispred Marija Hezonje na ovom draftu bio je Latvijac Kristaps Porzingis.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović od Hezonje očekuje velike stvari.

"Ovo je veliki uspjeh i za hrvatsku košarku i za Hezonju te sve one koji su do sada radili s njim. Sigurno je da će mu to biti dodatni poticaj za daljnji napredak te od njega možemo očekivati velike stvari. Marija vidim kao važnog igrača naše reprezentacije i nadam se da će već na ovogodišnjem Europskom prvenstvu pokazati svoj potencijal", kaže Perasović za stranicu HKS-a.

Hezonja će se pripremama reprezentacije priključiti nešto kasnije i neće sudjelovati od prvog dana, no sigurno je da će biti jedan od onih na koje Perasović najozbiljnije računa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!