Tenis

Marin Čilić preko Japanca Moriye do drugog kola Wimbledona

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.06.2015.
Marin Čilić preko Japanca Moriye do drugog kola Wimbledona
Foto: EPA

Marin Čilić prema očekivanjima uspješno je odradio prvi posao u Londonu i svladao je Japanca Hirokija Moriyu sa 6:3, 6:2, 7:6. Čilića u drugom kolu očekuje Litavac Ričardas Berankis...

Japanski kvalifikant Hiroki Moriya nije stvorio previše problema Marinu Čiliću. Hrvatski tenisač slavio je u tri seta i izborio nastup u drugom kolu Wimbledona.

Čilić je od početka meča imao kontrolu nad rezultatom i Moriya nije imao previše šanse. U trećem setu Japancu se otvorila mala prilika da produži meč, ali se Čilić spasio.

Ulazak u meč bio je odličan sa strane Čilića koji je odmah poveo s 3:0 i bez problema je održavao prednost u nastavku seta. Imao je još jednu break priliku s kojom je mogao brže staviti set u džep, nije ju iskoristio, ali sa 6:3 stigao je do prednosti.

Drugi set bio je dosta sličan, ponovno je Marin odmah na početku došao do prednosti, u završnici seta iskoristio je još jednu priliku te mirno uzeo set sa 6:2.

Činilo se da će po istom principu odraditi i treći set u kojem je također odmah došao do break lopte, stvorio zalihu, ali se Moriya uspio sredinom seta vratiti. Na kraju su otišli u tie-break gdje nije bilo problema za hrvatskog igrača.

Uz 15 as servisa i 83 posto osvojenih poena nakon prvog servisa Marin je stigao do drugog kola gdje ga očekuje dvoboj protiv Ričardasa Berankisa kojem je Andreas Haider-Maurer predao meč tijekom drugog seta.

Wimbledon, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Hiroki Moriya (Japan) 6:3, 6:2, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2015. u 20:57
    ma ovaj japanac prije 5 godina ne bi mogao dohvaćat loptice..al danas je tenis toliko dobar da je,eto..upao u glavni ždrijeb..očaj
    Obrisan korisnik