Tenis

Kvitova i Kerber slavile brzinom svjetlosti, izletjela treća nositeljica

Ivana Spahija • utorak, 30.06.2015.
Kvitova i Kerber slavile brzinom svjetlosti, izletjela treća nositeljica
Foto: EPA

Dugi dan ženskog dijela Wimbledona donio je dvije munjevite pobjede u manje od 45 minuta, braniteljica naslova Kvitova je nakon 35 minuta na tribine ispratila Nizozemku Bertens, a samo devet minuta sporija bila je Angelique Kerber u meču protiv sunarodnjakinje Witthoeft. Drugo kolo neće vidjeti treća nositeljica Simona Halep, koju je neugodno iznenadila Slovakinja Čepelova...

Braniteljica naslova, Čehinja Petra Kvitova, oduševila je nastupom u prvom kolu pobjedom nad nizozemskom tenisačicom Kiki Bertens, koju je svladala u samo 35 minuta igre prepustivši joj tek jedan jedini gem i to u pretposljednjem gemu meča.

"Bit ću presretna ako ovako budem igrala svaki put kad sam nervozna", rekla je Kvitova nakon meča, "servirala sam vrlo dobro, prije meča nikad ne znaš kako će biti i u prvom kolu na teren izlaziš uvijek s velikim očekivanjima, ne samo svojima, nego i očekivanjima publike". Čehinju u drugom kolu očekuje ogled s Japankom Narom, kojoj je u trećem setu pri vodstvu od 4:1 meč predala Poljakinja Linette.

Samo devet minuta više nego Kvitovoj bilo je potrebno Njemici Angelique Kerber da ostvari pobjedu nad sunarodnjakinjom Witthoeft. Kerber je u svom meču prvog kola bila još nemilosrdnija od Kvitove, s dva puta po 6:0 provozala je Witthoeft na biciklu, a u drugom kolu će odmjeriti snage s Ruskinjom Pavljučenkovom, koja je sa 6:7, 7:6 i 6:2 svladala Njemicu Barthel.

Neugodno iznenađenje na samom otvaranju Wimbledona doživjela je treća nositeljica, Rumunjka Simona Halep, koju je na tribine ispratila 106. tenisačica svijeta, Slovakinja Jana Čepelova. Iako je prvi set otišao na stranu Rumunjke, u nastavku joj je uzvratila raspoložena Čepelova, koja je sa 5:7, 6:4 i 6:3 rezervirala mjesto u drugom kolu. Tamo je očekuje dvoboj s još jednom Rumunjkom, 48. tenisačicom svijeta Monicom Niculescu, koja je nakon dva sata i 15 minuta igre u tri seta bila bolja od Portorikanke Puig.

Poraz u prvom kolu doživjela je i 12. tenisačica svijeta Eugenie Bouchard, koju je na samom startu od utrke za naslovom udaljila Kineskinja Duan. Bouchard nije uspjela pronaći odgovor na dobru igru kineske tenisačice, koja je sa 7:6 i 6:4 prošla u drugo kolo, gdje će odmjeriti snage s Njemicom Marijom.

Australska tenisačica Ajla Tomljanović prikazala je dobru igru u prvom kolu Wimbledon slavljem od 6:3 i 6:4 nad Čehinjom Koukalovom nakon sat i 10 minuta igre. Tomljanović u drugom kolu očekuje težak zadatak, dvoboj s 13. tenisačicom svijeta Agnieszkom Radwanskom. Poljakinja je u svom meču prvog kola sa 6:3 i 6:2 bila bolja od češke tenisačice Hradecke.

Sigurno otvaranje imala je i peta nositeljica Caroline Wozniacki, koja nije imala previše problema u meču protiv Kineskinje Zhang. Wozniacki je sa 7:5 i 6:0 zaslužila put u drugo kolo, a tamo će odmjeriti snage s Čehinjom Denisom Allertovom, koja je nakon tri odigrana seta svladala sunarodnjakinju Sinaikovu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!