Tenis

Federer i Nadal sigurno startali, uspješan i Murray

Ivana Spahija • utorak, 30.06.2015.
Federer i Nadal sigurno startali, uspješan i Murray
Foto: EPA

Drugi dan prvog kola muškog dijela ždrijeba Wimbledona nije donio previše iznenađenja. Uvjerljive pobjede u čista tri seta upisali su Roger Federer i Rafael Nadal nad Damirom Džumhurom, odnosno Thomazom Belluccijem, a uspješan je bio i Andy Murray, najveća britanska uzdanica za osvajanje naslova...

Drugi nositelj turnira i drugi tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer, rutinski je odradio posao u prvom kolu protiv bosanskog tenisača Damira Džumhura slavljem u tri seta nakon sat i sedam minuta igre. Federer je prohujao prvim setom prepustivši tek jedan gem Bosancu, koji se oporavio u drugom setu i držao izjednačenje do rezultata 3:3 kada je Švicarac napravio ključni break i sa 6:3 uzeo drugi set.

Džumhur je pružao solidan otpor bivšem svjetskom broju jedan i u trećem setu, ali je Federeru bio dovoljan i jedan break za konačni pobjedu. Švicarca u drugom kolu očekuje ogled s Amerikancem Samom Querreyem, koji je sa 7:5, 6:3 i 6:4 bio bolji od Nizozemca Sijslinga.

Uspješan početak imao je i deseti nositelj Rafael Nadal, koji je nakon dva sata i deset minuta igre na tribine ispratio Brazilca Thomaza Belluccija. Nadal je ovu pobjedu nazvao "vrlo pozitivnom pobjedom na svom najdražem turniru", a iako je loše otvorio meč protiv Brazilca, ubrzo se munjevito vratio i uvjerljivo slavio pobjedu.

Bellucci je početkom meča oduzeo servis Španjolcu, ali se Nadal vratio nanizavši četiri gema za redom i sa 6:4 uzeo je prvi set. Sličnim tempom nastavio je Rafa i u drugom setu, dva puta je oduzeo servis Bellucciju i sa 6:2 uzeo drugi set.

No, početkom trećeg seta vratio se i Brazilac, breakom je došao do prednosti od 2:0, ali je tada Nadal ubacio u brzinu više i s konačnih 6:4, 6:2 i 6:4 zakazao susret s Nijemcem Brownom, koji je u četiri seta svladao Lua iz Kineskog Tajpeha.

Svjetski broj tri i prvi britanski reket, Andy Murray, također je ostvario uspješno otvaranje ovogodišnjeg izdanja Wimbledona. Osvajač travnatog Grand Slama iz 2013. je nakon dva sata i 11 minuta igre došao do pobjede nad kazahstanskim tenisačem Kukuškinom.

Murray je jednim iskorištenim breakom sa 6:4 uzeo prvi set, a najviše neizvjesnosti ponudio je drugi set u kojem su oba tenisača po tri puta oduzela servis protivniku pa je set riješen u trinaestoj igri u kojoj je sa 7:3 slavio Murray. Treći set ponudio je rasplet sličan prvom setu, Murray je jednom oduzeo servis Kukuškinu i sa 6:4, 7:6 i 6:4 zakazao susret s Nizozemcem Haaseom, koji je u četiri seta svladao Kolumbijca Fallu.

Dobar niz španjolskih tenisača na wimbledonskoj travi produžio je Feliciano Lopez, koji je nakon dva sata igre sa 6:2, 7:6 i 6:4 svladao Belgijca Darcisa, a još jedan Španjolac Roberto Bautista Agut bio je koban za belgijskog tenisača Bemelmansa pobjedom u tri čista seta.

Maraton dana odigrao je Francuz Jo-Wilfried Tsonga, koji je nakon tri sata i 50 minuta igre te pet odigranih setova jedva došao do pobjede nad Luksemburžaninom Mullerom. Prva dva seta ponudila su dva tie-breaka, u prvom je slavio Tsonga, dok je drugi otišao na stranu Mullera.

Tsonga je u nastavku pojačao igru i sa 6:4 uzeo treći set, no ni to nije zasmetalo raspoloženom Mulleru, koji je ključnim breakom za 6:3 odveo meč u peti set. Tsonga se ipak uspio sabrati, dva je puta slomio servis Luksemburžanina i zaslužio put u drugo kolo, gdje ga čeka ogled sa Španjolcem Ramos-Vinolasom, koji je u tri seta bio bolji od Uzbekistanca Istomina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!