Tenis

Čilić: "Igram čisto i čvrsto, sigurno ću i u drugom kolu pronaći par stvari koje će mi pomoći"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 29.06.2015.
Čilić: "Igram čisto i čvrsto, sigurno ću i u drugom kolu pronaći par stvari koje će mi pomoći"
Foto: EPA

Prvi hrvatski reket Marin Čilić prošao je u drugo kolo Wimbledona pobjedom protiv Moriye te čak okršaj s Litavcem Berankisom.

Marin Čilić svladao je Hirokija Moriyu u tri seta u svom prvom nastupu na ovogodišnjem Wimbledonu te je zadovoljan onime što je prikazao na londonskoj travi.

Moriya ga, kaže, nije iznenadio: "Očekivao sam da bi Moriya mogao igrati tako kako je igrao, rekao bih klasični japanski tenis. Nije bilo jednostavno u nekim trenucima, posebno u trećem setu, ali mislim da sam držao meč pod kontrolom".

"Dobro sam servirao i vjerujem da će mi to dobro doći za naredne mečeve. Vjerujem da sam u dobroj formi, igram čisto i čvrsto tako da je igra na dobrom putu", rekao je Čilić za HRT.

Čilić, koji je najavio kako će "pokušati nešto promijeniti ukoliko mu opet padne postotak prvog servisa tijekom meča", nije se još susretao s litavskim tenisačem Berankisom, koji ga čeka u drugom kolu.

"Znam da je jako brz i može igrati solidno. Moram se pripremiti na sebe i svoju igru i sigurno ću tijekom meča pronaći par stvari koje će mi pomoći da lakše dođem do pobjede. Mislim da sam prošle godine ovdje igrao možda najagresivnije od svih prijašnjih godina i pokušavao sam prošli tjedan trenirati na taj način i koncentriram se što je više moguće u tom smjeru", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!