Tenis

Nakon gotovo četiri i pol sata igre i propuštene meč lopte prekinut dvoboj Čilića i Isnera

Branimir Korać • petak, 03.07.2015.
Nakon gotovo četiri i pol sata igre i propuštene meč lopte prekinut dvoboj Čilića i Isnera
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio dovršiti posao protiv Johna Isnera do kraja petka, meč je prekinut u petom setu kod 10:10 nešto prije 21:30 po lokalnom vremenu zbog slabe vidljivosti...

Maratonski dvoboj između Marina Čilića i Johna Isnera prekinut je nakon više od četiri sata igre kod rezultata 10:10 u petom setu. Isner se specijalizirao za maratonske mečeve, a Čilić može žaliti za propuštenom prilikom jer je bio puno bliže završetku posla ovog petka.

Obojica igrača odlično su servirali i prilike za oduzimanje servisa bile su rijetke i upravo zbog toga Marin može žaliti jer je imao break u petom setu, zatim kasnije i meč loptu i nije to znao iskoristiti.

U prvom setu dominirali su servisi, obojica igrača bili su vrlo uvjerljivi na svojem početnom udarcu i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Čilić ipak bio bolji sa 7:4 i stigao je do prednosti.

Drugi set donio je vrlo sličnu sliku samo s drugačijim raspletom. Ovaj put Isner je u završnici 13. igre imao više strpljenja i uspio je to konkretizirati te s 8:6 u tie-breaku doći do poravnanja.

Prvi break u meču stigao je u trećem setu. Bio je to set u kojem su obojica imali nešto više problema na svojem servisu, a jednu krizu iskoristio je hrvatski tenisač koji napokon dolazi do breaka za 5:4 i mirno privodi set kraju.

Četvrti set bio je preslika prva dva, ponovno bez break prilika i uz igru živaca u 13. gemu gdje je Isner bio bolji i izborio odlučujući set.

Kada je Marin otvorio peti set s 3:0, činilo se da je napokon slomio otpor Isnera, međutim ušao je u krizu kod 3:1, Isner se uspio vratiti i produžiti meč. Kod 5:4 Čilić je došao do jedine meč lopte u meču, no kod 30:40 poslao je lopticu u mrežu i ispustio priliku. Nastavilo se igrati bez break lopti do 10:10 kada je meč prekinut.

Nastavak slijedi u subotu odmah iza dvoboja Caroline Wozniacki i Camile Giorgi koje će igrati od 14 sati na terenu 1.

U dosadašnjem dijelu susreta Čilić je pogodio čak 34 as servisa uz 88 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Isner ima jedan as servis manje.

Wimbledon, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) -John Isner (SAD, 17) 7:6(4), 6:7(6), 6:4, 6:7(4), 10:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2015. u 13:05
    moram reć da je čilić odigrao izuzetno dobar meč, posebno na reternu, ne sjećam se kad je zadnji put tako dobro reternirao, ali njemu očito leže te jake flat serviščuge, s obzirom na h2h s isnerom i navodnom (neprovjerenom) činjenicom da nikad nije izgubio od američkog tenisača?! međutim, kad je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik04.07.2015. u 09:46
    Pokazao je par puta kako pucati sebi u nogu.
    raz_bojnik
  • narada10803.07.2015. u 23:41
    alo sportnet, zašto ne pišete da su Dodig/Melo i Mate Pavić/Venus došli u sljedeći krug, obadvoje u tvrdim mečevima, pog. Dodig??
    narada108
  • narada10803.07.2015. u 23:23
    šta reći? Dosta je to sličilo na „starog" Marina, auto-destruktora. Danas na mahove odličan, ali onda taj bekhend slice (makar četiri ključne lopte prekratke). Čak bi se mogli reći da je uspjeh da Marinu nije skroz puknuo film i s tim njegov servis. Ne drži Isner slučajno taj svjetski rekord... [više na forumu]
    narada108