Tenis

Odličan dan za Hrvate u parovima, Dimitrov i Raonić ispraćeni iz turnira

Branimir Korać • subota, 04.07.2015.
Odličan dan za Hrvate u parovima, Dimitrov i Raonić ispraćeni iz turnira
Foto: EPA

Susreti trećeg kola Wimbledona u konkurenciji tenisača i tenisačica nisu donijeli senzacionalne rezultate iako je Britanka Watson bila na pragu iznenađenja. U konkurenciji parova hrvatski predstavnici redom su bilježili pobjede...

Grigor Dimitrov jedno je od većih razočaranja ovog petka. Bugarin je odigrao vrlo skroman meč protiv Richarda Gasqueta koji je napokon uspio dohvatiti drugi tjedan u Londonu. Francuzu je trebalo manje od dva sata za pobjedu, a Dimitrovu ostaje za razmišljanje zbog čega mu se događaju takvi padovi u igri.

Novak Đoković nije imao nikakvih problema protiv Bernarda Tomića kojeg je svladao s tri puta po 6:3. Prvi nositelj odigrao je dobar meč, imao je potpunu kontrolu i nije dao Australcu nikakvu šansu.

"Puno servisa sam vratio na odličan način, taktički sam napravio sve što sam zamislio prije meča. Natjerao sam ga na puno trčanja, miksao sam ritam i nisam mu pružio neku pravu priliku. Mislim da sam odigrao jako dobar meč", kaže Đoković.

Stan Wawrinka u tri seta odradio je posao protiv Fernanda Verdasca. Mogao je čak i brže završiti meč, imao je 16 break lopti, a u svakom setu iskoristio je tek po jednu. No bez obzira na to, nastavio je potvrđivati sjajnu formu.

"Zasad imam rezultat, u svakom meču po tri seta. Vrlo je važno na Grand Slam turnirima ne ispuštati setove, a s obzirom da igram sve bolje, mogu biti jako zadovoljan."

Zanimljiv dvoboj odigrali su Nick Kyrgios i Miloš Raonić, a Kyrgios se na kraju plasirao u četvrto kolo. 34 asa i samo 13 neforsiranih pogrešaka uz 61 winner pomogli su Australcu na putu do pobjede protiv štićenika Ivana Ljubičića.

U turniru tenisačica uz puno muke do četvrtog kola došla je Serena Williams koja je svladala Heather Watson u tri seta. 6:2, 4:6, 7:5 pokazuje koliko je posla Williams imala protiv domaće igračice koja je imala veliku podršku s tribina.

"Iskreno nisam mislila da ću pobijediti, stvarno ne znam kako sam se izvukla. Razmišljala sam samo o tome da ću ako već moram izgubiti, izgubiti igrajući kako treba", rekla je Serena.

Četvrta nositeljica Maria Šarapova nije imala toliko problema. Ona je u dva seta eliminirala Rumunjku Begu unatoč manjem opuštanju u drugom setu. Vodila je 5:0 i kada je trebala dovršiti posao malo je zakomplicirala situaciju i na kraju je sprečavala povratak Rumunjke.

U konkurenciji mješovitih parova Ivan Dodig igra s Ajlom Tomljanović i uspješno su odradili posao u prvom kolu. Igrali su protiv Neala Skupskog i Lise Raymond te upisali pobjedu u dva tie-breaka. Drugo kolo donosi im treće nositelje Marcina Matkowskog i Elenu Vesninu.

Uspješni su bili i Marin Draganja i Ana Konjuh koji su nadigrali britansku kombinaciju bez ijednog izgubljenog servisa. U drugom kolu protivnici će im biti 14. nositelji Peers i Chan.

Kod muških parova također dobre vijesti. Mate Pavić i Michael Venus stigli su do nove pobjede i to protiv Ravena Klaasena i Rajeeva Rama u pet setova s 11:9 u petom setu. Sada ih očekuje najteži posao, treće kolo i braća Bryan.

Uz dosta muke do prolaza su došli drugi nositelji Ivan Dodig i Marcelo Melo koji su također igrali pet setova protiv Fyrstenberga i Gonzaleza. Oni u osmini finala čekaju boljeg iz meča Cabal/Farah - Marray/Nielsen.

Wimbledon, tenisači, treće kolo:
Richard Gasquet (Francuska, 21) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) 6:3, 6:4, 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) - Bernard Tomić (Australija, 27) 6:3, 6:3, 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska, 4) - Fernando Verdasco (Španjolska) 6:4, 6:3, 6:4
Nick Kyrgios (Australija, 26) - Miloš Raonić (Kanada, 7) 5:7, 7:5, 7:6(3), 6:3
David Goffin (Belgija, 16) - Marcos Baghdatis (Cipar) 6:3, 6:4, 6:2
Kevin Anderson (Južna Afrika, 14) - Leonardo Mayer (Argentina, 24) 6:4, 7:6(6), 6:3
Denis Kudla (SAD) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:2, 6:7(3), 2:6, 6:1, 6:3

Wimbledon, tenisačice, treće kolo:
Serena Williams (SAD, 1) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:2, 4:6, 7:5
Maria Šarapova (Rusija, 4) - Irina-Camelia Begu (Rumunjska, 29) 6:4, 6:3
Lucie Šafarova (Češka, 6) - Sloane Stephens (SAD) 3:6, 6:3, 6:1
Venus Williams (SAD, 16) - Aleksandra Krunić (Srbija) 6:3, 6:2
Coco Vandeweghe (SAD) - Samantha Stosur (Australija, 22) 6:2, 6:0
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 23) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:4, 6:4
Zarina Diyas (Kazahstan) - Andrea Petković (Njemačka, 14) 7:5, 6:4
Belinda Benčić (Švicarska, 30) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 7:5, 7:5

Wimbledon, mješoviti parovi, prvo kolo:
Ivan Dodig/Ajla Tomljanović (Hrvatska/Australija) - Neal Skupski/Lisa Raymond (Velika Britanija/SAD) 7:6(5), 7:6(4)
Marin Draganja/Ana Konjuh (Hrvatska/Hrvatska) - Colin Fleming/Jocelyn Rae (Velika Britanija/Velika Britanija) 6:3, 6:7(5), 6:1

Wimbledon, muški parovi, drugo kolo:
Mate Pavić/Michael Venus (Hrvatska/Novi Zeland) - Raven Klaasen/Rajeev Ram (Južna Afrika/SAD, 14) 7:6(4), 6:4, 3:6, 6:7(5), 11:9
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 2) - Mariusz Fyrstenberg/Santiago Gonzalez (Poljska/Meksiko) 7:6(2), 6:7(4), 2:6, 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!