Tenis

Đoković: "Naučio sam se brzo oporaviti", Federer: "Bio je čvrst poput stijene"

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.07.2015.
Đoković: "Naučio sam se brzo oporaviti", Federer: "Bio je čvrst poput stijene"
Foto: EPA

Novak Đoković obranio je naslov pobjednika Wimbledona sjajnim nastupom u finalu protiv Rogera Federera. Treći i četvrti set bili su posebna priča, tu je bio znatno bolji i ostavio je Federera bez naslova...

"Novak je pokazao da može igrati neopterećeno i bez ikakvog pritiska sa svime što se događalo oko njega", rekao je nakon meča Roger Federer.

Đoković je u Londonu igrao na vrlo visokoj razini i pokazao da je poraz u finalu Roland Garrosa iza njega i da ga je zaboravio. Ovdje je došao kao jedan od glavnih favorita za titulu, u finalu je stajao najveći konkurent na ovoj podlozi, no Đoković je bio pravi.

"Bio sam razočaran, ali ako sam nešto naučio u sportu, onda je to da se moram vrlo brzo oporaviti i zaboraviti na ono što je bilo. Za mene je uvijek privilegija igrati protiv Rogera, on napravio toliko puno za ovaj sport na terenu i van njega i definitivno je tenisač kojeg je slijedila i pratila moja generacija."

Federer je isticao da nije nezadovoljan, da je odigrao dobar meč, ali protivnik je bio bolji.

"Bio je čvrst poput stijene, igrao je fantastično. Nisam igrao loše i stoga ne mogu biti nezadovoljan. Iako sam otišao praznih ruku, ovdje sam u prošlosti podizao trofej i nemam toliki pritisak da ga moram osvojiti."

Nakon osvojenog trofeja, Đoković je dodao kako on jednako pripada i njegovom timu predvođenim Borisom Beckerom.

"Već smo dugo zajedno, trebalo nam je vremena da dođemo na istu valnu dužinu. On je Nijemac, ja sam Srbin i tu je značajna razlika, ali uspjeli smo pronaći pravu kemiju i on mi je puno pomogao. Ovaj trofej je jednako moj koliko i trofej mojeg tima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!