Tenis

Petra Martić bez prolaza prvog kola u Bukureštu, Kovinić bolja u dva seta

Branimir Korać • utorak, 14.07.2015.
Petra Martić bez prolaza prvog kola u Bukureštu, Kovinić bolja u dva seta
Foto: EPA

Petra Martić nije uspjela upisati pobjedu u susretu prvog kola WTA turnira u Bukureštu. Nadigrala ju je Crnogorka Danka Kovinić koja je bila bolja u dva seta za manje od 75 minuta igre.

Treći meč Petre Martić i Danke Kovinić završio je kao i prva dva, pobjedom crnogorske tenisačice bez izgubljenog seta. Prošla dva puta slavila je na Challengeru u Trnavi ove i prošle godine, a sada je slavila u prvom kolu u Bukureštu.

Martić je iza sebe imala već tri meča, uspješno je prošla kroz kvalifikacije, ali naporan meč trećeg kola kvalifikacija protiv Viktorije Golubić ipak je ostavio traga i nije imala prave šanse protiv sve bolje Kovinić.

Prvi set Kovinić je riješila uz jedan break, napravila ga je sredinom seta i mirno privela set kraju bez da je Martić uopće uspjela zaprijetiti. U drugom setu Crnogorka je odmah odjurila do 5:1 i vrlo brzo je sve bilo jasno.

Martić se tako morala zadovoljiti s prolaskom kvalifikacija i ulaskom u glavni ždrijeb, no tamo je ipak naišla na bolju protivnicu koja joj nikako ne odgovara.

WTA Bukurešt, prvo kolo:
Danka Kovinić (Crna Gora) - Petra Martić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!