Nogomet

Video: Darijo Srna zabio u osvajanju Superkupa, Šahtar srušio Kijevljane s dva gola u sudačkoj nadoknadi

Branimir Korać • utorak, 14.07.2015.
Video: Darijo Srna zabio u osvajanju Superkupa, Šahtar srušio Kijevljane s dva gola u sudačkoj nadoknadi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Šahtara pobjednici su Superkupa Ukrajine nakon što su u Odesi s 2:0 bili bolji od kijevskog Dinama. Šahtar je oba pogotka postigao u sudačkoj nadoknadi, a strijelac prvog bio je Darijo Srna...

Vrlo zanimljiv susret Superkupa između kijevskog Dinama i Šahtara na kraju je završio pobjedom momčadi iz Donecka, a Kijevljani imaju za čim žaliti. Dva puta su pogađali okvir gola, imali dobre prilike, ali na kraju su pali u sudačkoj nadoknadi susreta.

Darijo Srna i Domagoj Vida odradili su cijeli susret, a Srna je na kraju bio i strijelac.

Kijevljani su u drugom poluvremenu u dva navrata bili nekoliko milimetara udaljeni od pogotka, a oba puta zaustavio ih je okvir gola.

U 48. minuti Jarmolenko je pokušao ubaciti, no uklizao je Ismaily i skrenuo loptu koja je preko Kanibolockog odsjela na stativi.

Niti deset minuta kasnije blizu pogotku došli su gosti, ali udarac Freda Šovkovski je uspio skrenuti u korner.

Najljepši trenutak na susretu dogodio se u 76. minuti kada je Vida odlično ubacio prema Moraesu, ovaj fantastično pucao iz voleja u padu, ali lopta je odsjela na gredi.

I kada se činilo da neće biti pogodaka u 90 minuta, gosti zarađuju kazneni udarac. Doslovno ga je iznudio Alex Teixeira koji je išao na kontakt s vratarom Kijevljana, ovaj ga je zakačio i zaradio isključenje, a Srna priliku koju ne propušta. Na vratima je bio branič Kijevljana Aleksandar Dragović kojeg kapetan hrvatske reprezentacije šalje u jednu stranu, a loptu u drugu stranu.

Kijevljani su tada jurnuli naprijed i ostavili dosta prostora što koristi Bernard i u 95. minuti postavlja konačnih 2:0.

Eduardo da Silva nije dobio priliku iako je bio na klupi i zagrijavao se za ulazak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!