Nogomet

UEFA izdvojila Hajdukov "dragulj u ljetnom pojačanju" i Rijekinu sretnu "tvrđavu pod stijenama"

Borna Rupnik • srijeda, 15.07.2015.
UEFA izdvojila Hajdukov "dragulj u ljetnom pojačanju" i Rijekinu sretnu "tvrđavu pod stijenama"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U četvrtak će hrvatske boje u Europskoj ligi braniti Rijeka, Hajduk i Lokomotiva, a UEFA je poseban naglasak stavila Hajdukovog Kamerunca i Rijekin stadion.

Uoči brojnih utakmicama drugog pretkola Europske lige, Europska nogometna federacija izdvojila je neke od najzanimljivijih detalja, a među njima se našao i novi napadač Hajduka, Kamerunac Frank Ohandza Zoa.

"Hajduk se nadao da je pronašao dragulj u ljetnom pojačanju. Doveden iz Sesveta, 23-godišnji Kamerunac dva je puta zabio protiv Estonaca u prvom pretkolu i sjajnim driblingom pripremio vodeći pogodak u nedjeljnom derbiju s Dinamom", istaknuto je u najavi.

"Moj je otac bio odličan nogometaš, pred kojim je bila obećavajuća karijera, no djed mu je zabranio igrati i poslao ga je u školu. Postao je inženjer, ali ostao je tužan zbog nogometne karijere. Sanjao je da će jednog dana igrati nogomet u velikom klubu i nadam se da se sada osjeća barem malo bolje", ispričao je Ohandza.

Hajduk će odmjeriti snage s Koperom, ali Ohandza neće nastupiti u prvoj utakmici. Rijeka će pak dočekati Aberdeen, a UEFA je posebnu pažnju posvetila Kantridi, "Rijekinoj tvrđavi pod stijenama".

"Rijeka se nada da će Kantrida zadržati svoju talismansku kvalitetu, s obzirom da nakon poraza od Metalista iz Harkiva 2009. godine tamo nije izgubila 12 utakmica zaredom. Dvoboj s Aberdeenom mogao bi biti i posljednji na starom terenu, koji je izgrađen tik uz Jadran", stoji u tekstu, u kojemu se navode planovi za novi dom riječkog prvoligaša.

"Hoće li novi stadion donositi sreću pitanje je od nacionalne važnosti, s obzirom da Hrvatska nije izgubila u 11 utakmica na Kantridi", zaključeno je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!