Nogomet

U sjeni dolaska Casillasa, Porto se pojačao i igračem Benfice

Sportnet • srijeda, 15.07.2015.
U sjeni dolaska Casillasa, Porto se pojačao i igračem Benfice
Foto: EPA

Porto je u srijedu, nakon dovođenja proslavljenog španjolskog vratara, kompletirao dolazak iskusnog Urugvajca koji je stigao iz redova najvećeg rivala Benfice.

31-godišnji urugvajski reprezentativac Maxi Pereira sljedeće tri godine nosit će dres Porta. Pereira u redove Porta stiže iz najvećeg rivala Benfice. Urugvajac je stigao bez odštete, dok su detalji ugovora nepoznati. Pereira će nositi dres s brojem dva.

Pereira je u Benfici proveo čak osam godina i pritom skupio 327 nastupa i osvojio tri naslova prvaka portugalske lige. U Benficu je stigao iz urugvajskog Defensora za pet milijuna eura. Pereira je za reprezentaciju Urugvaja skupio 99 nastupa.

Ovo nije prvi put ove godine da netko iz Benfice otiđe u redove rivala, jer je to prije mjesec dana napravio trener Benfice Jorge Jesus kad je odlučio preuzeti Sporting iz Lisabona.

Urugvajski defenzivac je Portovo sedmo pojačanje u ljetnom prijelaznom roku. Prije Pereire u redove Porta stigli su Giannelli Imbula, Alberto Bueno, Andre Andre, Danilo Pereira, Sergio Oliveira i Iker Casillas.

Na ovakav potez prije deset godina odlučio se i hrvatski napadač Tomislav Šokota. Šokota je nakon četiri godine u dresu Benfice odlučio karijeru nastaviti u Portu u koji je kao i Pereira stigao bez odštete. Šokota se u Portu nije uspio nametnuti te se dvije godine kasnije vratio u zagrebački Dinamo.

Denis Drljepan-Mihoci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!