Nogomet

Aberdeen na oprezu nakon "torture" i fantastičnog rezultata: "Rijeka je previše kvalitetna da odustane"

Borna Rupnik • petak, 17.07.2015.
Aberdeen na oprezu nakon "torture" i fantastičnog rezultata: "Rijeka je previše kvalitetna da odustane"
Foto: FaH

Škotski Aberdeen iznenadio je i vlastite simpatizere visokom pobjedom na Kantridi, pogotovo u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima koje je naglasio trener Derek McInnes.

Momčad Dereka McInnesa stigla je u Rijeku sa željom ne izgubiti utakmicu, a na kraju se kući u Škotsku vraća s praktično osiguranim plasmanom u treće pretkolo Europske lige.

Aberdeen je pobijedio 3:0. "To je fantastičan rezultat, pogotovo zato što su vremenski uvjeti bili prava tortura. Bila je to bitka izdržljivosti, čak sam i ja jedva dočekao predah za osvježenje", naglasio je McInnes.

"Svi su jako dobro odradili svoj posao, nevjerojatno smo zadovoljni. Moramo uživati i dobro se osjećati. Nakon prvih 20 minuta pružili smo zrelu, pametnu i učinkovitu igru, i to protiv dobre Rijeke", dodao je.

Ipak, Aberdeen neće odustati od nužnog opreza u uzvratnoj utakmici za tjedan dana na svom terenu.

"Tek je poluvrijeme, može se ispustiti i 3:0. Imamo još posla, ali otvorili smo si izvrsnu priliku. Rijeka je previše kvalitetna momčad da odustane, no mi ćemo se boriti i opet pokazati karakter. Nadam se da ćemo biti spremni još jednom Rijeci pokazati kako Aberdeen može odigrati", zaključio je McInnes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!