Nogomet

Srna: "Uvjeren sam da će Eduardo biti koristan Šahtaru kao što je bio i prije"

Mihaela Bradovski • subota, 18.07.2015.
Srna: "Uvjeren sam da će Eduardo biti koristan Šahtaru kao što je bio i prije"
Foto: EPA

Darijo Srna predvodit će Šahtar kao kapetan i u ovoj sezoni, pokušat će doći do naslova prvaka Ukrajine i pokušati dohvatiti Ligu prvaka. Prva prepreka na tom putu bit će Fenerbahče...

Ždrijeb pretkola Lige prvaka nije baš bio najidealniji za Šahtar koji je izvukao momčad Fenerbahčea. Iako je bilo lakših opcija, kuglice su Srni i Eduardu dodijelile teškog protivnika i neće im biti nimalo lako.

"Fenerbahče je odličan i bit će zanimljivo igrati protiv njega. Vrlo sam povezan za Istanbul i tamošnji stadion, tu smo osvojili Kup Uefe i sjećam se da su tada svi bili uz nas. Naravno da sam se nadao lakšem protivniku, Young Boysu ili Rapidu, ali na kraju je ovako ispalo. To je nogomet, bit će vrlo zanimljivo, njihovi navijači pokušat će stvoriti veliki pritisak, a mi ćemo pokušati igrati svoj nogomet. Već smo osvojili Superkup, samopouzdanje je vraćeno i spremni smo", kaže Srna.

Hrvatski reprezentativac smatra kako u ovom dvoboju nema favorita.

" Mislim da su šanse podjednake, ali vjerujem u našu momčad. Šahtar ima odlične igrače i odličnu atmosferu, a to je neophodno da bi eliminirali momčad poput Fenerbahčea. Imam veliki respekt prema protivniku, doveo je velika pojačanja, ali možemo proći."

U redovima Šahtara ponovno je i Eduardo da Silva za kojeg Srna smatra kako će biti od pomoći.

"Njegov povratak je veliki plus. U klubu su odlučili dovesti ga jer je već spreman i siguran sam da će Eduardo biti koristan momčadi kao i prije. On je primjer za sve igrače , imao je sjajnu karijeru i nastavit će zabijati za Šahtar. Svi u svlačionici ga vole, drago nam je da je tu i čini se kao da je samo bio na posudbi prošle sezone", kaže Srna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo Krečak18.07.2015. u 09:48
    Znaci nece bit koristan
    Ivo Krečak