Nogomet

Hrvatski nogometaš debitirao pogotkom u švicarskoj Super ligi

Niko Rukavina • nedjelja, 19.07.2015.
Hrvatski nogometaš debitirao pogotkom u švicarskoj Super ligi

Hrvatski nogometaš Marko Bašić, koji je prošle sezone s 11 pogodaka predvodio Lugano na povratku u švicarsku Prvu ligu, debitirao je za svoj novi klub, Grasshopper iz Züricha. Osim što su Skakavci s uvjerljivih 5:3 u gostima nadvisili Thun, Bašić je u 30. zabio prvijenac za svoj novi klub. Goran Jozinović nije upisao nastup za svoj novi klub Lugano.

Nakon što je jučerašnjom podjelom bodova između Züricha i Young Boysa (1:1), odnosno Luzerna i Siona (2:2), započela nova sezona švicarske Super Lige, današnjim je utakmicama zaključeno prvo kolo. Basel je na domaćem terenu nadvisio Vaduz s 2:0, a s istim rezultatom St. Galen je bio bolji od novog prvoligaša Lugana.

Jedinu gostujuću pobjedu u prvom kolu upisao je Grasshopper, novi klub hrvatskog igrača Marka Bašića koji nije mogao zamisliti bolji debi. Osim što je za svoj novi klub odradio svih 90 minuta u pobjedi protiv Thuna, zabio je i prvijenac u 30. minuti.

Gosti iz Züricha na kraju su slavili s 5:3, a Thun su slomili pravim blitzkriegom. Naime, u 8. minuti na semaforu je već pisalo 2:0 za goste. Poentirali su Caio Cesar u 2. i Yoric Ravet šest minuta kasnije. Roman Buess je smanjio u 15., a u 30. Bašić postiže pogodak glavom na asistenciju još jednog, i to prilično „zvučnog“ pojačanja Skakavaca, Kima Källströma.

Do kraja prvog dijela, Grasshopper je zabio još dva pogotka preko Munasa Dabbura i Tomana Buessa. U nastavku utakmice postojala je samo jedna momčad na terenu. Thun je bacio sve karte u napad, ali je na kraju uspio samo smanjiti rezultat na konačnih 5:3 za goste.

U švicarskom prvenstvu od ove sezone nastupa još jedan hrvatski nogometaš. Riječ je o bivšem lijevom beku Hajduka, Goranu Jozinoviću, koji je potpisao za novog prvoligaša Lugano, bivši Bašićev klub, no u porazu svoje momčadi nije upisao ni minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • woogla19.07.2015. u 22:36
    Ne kužim zašto, kad je već spomenut Jozinović, nisu spomenuti njegovi suigrači - Pušić koji je igrao 83 minute, odnosno Datković i Čulina koji nisu bili ni na klupi...
    woogla