Nogomet

Prosinečki: "Azerbajdžan neće izgubiti od Hrvatske, mi tu možemo puno profitirati"

Branimir Korać • srijeda, 22.07.2015.
Prosinečki: "Azerbajdžan neće izgubiti od Hrvatske, mi tu možemo puno profitirati"
Foto: Simon Maljevac

Izbornik Azerbajdžana Robert Prosinečki optimist je uoči dvoboja protiv Hrvatske u rujanskim kvalifikacijama. On smatra kako Azerbajdžan u Bakuu neće izgubiti.

Od dolaska Roberta Prosinečkog na klupu, Azerbajdžan je zahvatila nogometna euforija. Svladana je Malta i upisan je remi u Oslu, dovoljno da se Azerbajdžan nogometno probudi.

"Remi s Norveškom u Oslu veliki je rezultat za Azerbajdžan. Tamo smo odigrali bez pogodaka, svladali smo Maltu koja nam je bila pod moraš i s ta četiri boda stvorila se lagana euforija. Više nismo ona reprezentacija koja ode u Hrvatsku, skine gaće i dobije šest komada. Motivirani smo i nismo loši", kaže Prosinečki za Jutarnji list.

Ubrzo će doći i dvoboj između Azerbajdžana i Hrvatske u Bakuu, a Prosinečki poručuje da Azeri neće izgubiti.

"Ne prijetim, ali tvrdim da nećemo izgubiti! Mi tu nemamo što izgubiti, možemo samo profitirati. Imamo za kraj kvalifikacija Hrvatsku i Italiju doma i Maltu i Bugarsku vani. Gostovanje u Bakuu neće biti šetnja za hrvatske zvijezde, Hrvatska je favorit, ali bit će to sasvim drugačija utakmica od one u Osijeku."

Rad u Azerbajdžanu Prosinečki ne vidi kao degradaciju, posebno zbog stanja u kakvom je hrvatski nogomet.

"Svi vole podcjenjivati i govoriti da radimo u nekim 'vukojebinama', a nitko ne vidi da je kod nas u nogometu totalni kaos. Stanje nije nimalo dobro, razmišlja se hoćemo li ostati u kvalifikacijama, važni nogometni ljudi su nam po zatvorima, igra reprezentacije malo koga zanima. Nitko ne zna kako će sve ovo završiti."

Što se tiče hrvatske reprezentacije, Prosinečki je dodao:

"U rujnu ću posebno morati paziti na Mandžukića koji je spretan u realizaciji i ne smiješ dopustiti da ti radi nered. Međutim ključ je uštopati Modrića i Rakitića jer kada su oni raspoloženi, nemaju šanse niti puno jače reprezentacije od Azerbajdžana. Tu je i Perišić koji je u reprezentaciji trenutno najbolji igrač..."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz22.07.2015. u 17:48
    Možda on već zna da će nas izbacit. U protivnom izjava može i treba samo motivirati naše...
    sportoz
  • Obrisan korisnik22.07.2015. u 15:57
    Pičku materinu necete izgubit...
    Obrisan korisnik