Košarka

Australska košarkaška reprezentacija u Novalji se priprema za skorašnje utakmice

Sportnet • petak, 24.07.2015.
Australska košarkaška reprezentacija u Novalji se priprema za skorašnje utakmice

Jučerašnja press konferencija za novinare na kojoj su se predstavili slavni Australian Boomersi, australska košarkaška reprezentacija, jedna od tri najjače na svijetu, u čijim su redovima zvijezde NBA lige Andrew Bogut i Matthew Dellavedova, održana je u nadasve ugodnoj atmosferi Luna Hotela u Novalji.

U uvodnoj riječi domaćina, gradonačelnik Ante Dabo istaknuo je da je za Grad Novalju izuzetna čast, a on osobno vrlo ponosan na činjenicu da su tako slavni sportaši upravo ovdje došli na svoje kondicijske pripreme, što samo ukazuje na spremnost destinacije da se prilagodi potrebama različitih turista, pa tako vrhunskih sportaša i elitnih gostiju. Zadaća gradonačelnika je da svoj grad učini ugodnim za život svojih građana, a kada je on prepoznat i kao željena turističko odredište gostiju poput Australian Boomersa onda je to znak da su naš rad i destinacija prepoznati diljem svijeta.

Interes novinara bio je usmjeren na cijeli tim, a u ime reprezentacije glavni manager Jonathan Grady izjavio je da je cijela ekipa više nego zadovoljna uvjetima za pripreme, atmosferom, našim morem i prirodom, odličnom kuhinjom, smještajem i da se fantastično osjećaju u ovom okruženju, te da će mnogi od njih sigurno ponovno doći u Novalju i privatno, sa svojim obiteljima kao turisti.

Zahvalio se vlasniku Luna hotela i cijelom osoblju na organizaciji, kao i direktorici marketinga mag. Heddi Martini Šola, spec.oec. koja je uvijek imala strpljenja i pronalazila način i za njihove najzahtjevnije želje. Andrew Bogut zvijezda NBA lige i jedan od vodećih igrača Australian Boomersa, koji ima hrvatsko porijeklo, novinarima je ipak bio posebno zanimljiv. Na pitanja novinara da li mu je drago da je na pripremama u Hrvatskoj odgovorio je da je upravo i sam predložio da dođu u Hrvatsku na pripreme, znajući da postoji ovo mjesto, da je tu Luna Hotel, ljepota Jakišnice i Novalja, neodoljiva priroda i more te da je ovdje sve kao stvoreno za njihov boravak i pripreme.

Direktorica marketinga i prodaje, mr. Hedda Martina Šola izrazila je želju da Australian Boomersi dijelom zahvaljujući i ovim pripremama pobjede u predstojećim utakmicama te da Novalju i Hrvatsku nose u svojim srcima, što je rezultiralo toplim, glasni aplauzom cijele reprezentacije.

U direktnom, otvorenom susretu i druženju s novinarima košarkaške zvijezde spontano su i otvoreno pričale o svom timu, rezultatima, treninzima i ciljevima, a njihov fokus osim na skorašnje utakmice koje će odigrati sa Slovenijom i Litvom, usmjeren je i na onu s Novim Zelandom kao i na Olimpijske igre koja će se iduće godine održati u Brazilu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!