Nogomet

Dinamo traži prvu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni, dvoboj vodećih u Parku mladeži

Sportnet • subota, 25.07.2015.
Dinamo traži prvu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni, dvoboj vodećih u Parku mladeži
Foto: FaH

Treće kolo MAXtv Prve lige otvara se s dva subotnja susreta u kojima Dinamo u Maksimiru dočekuje momčad Intera, a Split u Parku mladeži čeka Osijek.

Nakon što su sigurnom pobjedom u Luksemburgu izborili nastavak svoga puta u Europi nogometaši Dinama dočekuju povratnika u društvo najboljih domaćih momčadi Inter iz Zaprešića. Iako su već prošla dva kola MAXtv Prve lige aktualni prvaci još uvijek ne znaju za pobjedu pa je jasno da ništa drugo osim tri boda ne dolazi u obzir.

"Čeka nas prvenstvena utakmica u kojoj želimo biti bolji nego dosad," izjavio je u najavi susreta trener Zoran Mamić te kratko prokomentirao protivnika: "Radi se o ekipi koja ima glavu i rep, dobro su organizirani i respektiramo ih. Ako ne budemo na nivou na kojem trebamo biti sigurno ćemo imati problema."

Iako nije govorio konkretno o imenima igrača koji će započeti susret jasno je da će Mamić napraviti nekoliko promjena u odnosu na susret protiv Fole jer se stanje u svlačionici po pitanju ozljeda popravlja, a i Modre već u utorak čeka prvi susret trećeg pretkola Lige prvaka protiv norveškog Moldea.

Nedostaju: Pavičić, Radonjić, Schildenfeld (ozljede)

I dok je u Dinamu upaljen alarm za uzbunu jer nakon dva kola ne znaju za pobjedu nogometaši Intera su sasvim sigurno zadovoljni ulaskom u novu sezonu. Prvo su odigrali 0:0 protiv favorizirane Rijeke da bi nakon toga ostali neporaženi i u susretu protiv Zagreba zahvaljujući ponajboljem igraču Nesterovskom koji je zabio za izjednačenje u 77. minuti.

Kao pripremu za susret s Dinamom nogometaši trenera Samira Toplaka odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Rudeša te su slavili rezultatom 2:0, a strijelci su bili Radić i novopridošli napadač Driton Camaj. Osim toga Inter je tijekom tjedna napravio i određenu korekciju kadra pa su klub napustili Šafarić, Dramac te Nigerijci Kingsley i Taiye.

Iako je u Zaprešiću svima jasno da je Dinamo apsolutni favorit trener Toplak vjeruje da njegovi igrači mogu iskoristiti nešto slabiju formu koju pokazuju na početku sezone Modri te da uz čvrst blok i brze protunapade preko Nesterovskog mogu doći do pozitivnog rezultata na Maksimiru.

Nedostaju: nitko

Utakmica između Splita i Osijeka na Parku Mladeži svojevrsni je derbi kola budući da se radi o, iako je odigrano samo dva kola, dvije prvoplasirane momčadi prvenstva. Splitovci su prvenstvo otvorili domaćom pobjedom protiv Lokomotive, a u prošlom su kolu odigrali neriješeno, uz dobru igru u nastavku utakmice, protiv Hajduka na Poljudu.

“Prošla su tek dva kola i ne možeš reći da si prvi, ali lijepo je biti na vrhu. Nastojat ćemo ostati gore. Vjerujem u našu dobru prezentaciju i pobjedu. Osijek je vrlo disciplinirana momčad, stoje čvrsto i čekaju kontre i morat ćemo u završnici biti bolji nego protiv Hajduka kako bismo ih pobijedili“, rekao je pred utakmicu Zoran Vulić.

Splitovcima je Osijek, moglo bi se reći, prava mušterija kada se igra na Parku Mladeži budući da je od devet međusobnih dvoboja Split upisao sedam pobjeda, a samo su dvije utakmice završile neodlučeno.

Nedostaju: Pešić (nema pravo nastupa), Woon, Mršić, Erceg (ozljede)

Osijek je nakon minimalne pobjede u Kranjčevićevoj protiv Zagreba u prvom kolu, u prošlom remizirao na domaćem terenu protiv aktualnog prvaka Dinama. Dovoljno za čelo ljestvice koje dijeli s današnjim protivnikom Splitom. No, tradicija Osječanima nije saveznik. U posljednjih šest dvoboja na Parku mladeži Osječani su izgubili – svih šest.

“Odigrali smo dvije dobre utakmice na startu i želimo nastaviti taj kontinuitet. Ozračje u momčadi je jako dobro, zadovoljan sam treninzima i nadam se najboljem. Ne zanimaju me nikakve tradicije. Želim da igrači odigraju bez ikakvog grča, hrabro, odgovorno i maksimalno koncentrirano. Moramo vjerovati u uspjeh“, rekao je trener gostiju Dražen Besek.

Kao i kolega mu Vulić, Besek na ovoj utakmici neće moći računati na trojicu ozlijeđenih igrača i jednog koji još nema pravo nastupa. Radi se o Tomislavu Šariću, koji je ovog ljeta došao na posudbu iz talijanskog Crotonea.

Nedostaju: Šarić (nema pravo nastupa), Perošević, Štrkalj, Mihaljević (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!