Nogomet

Zagrebov "dvoboj istine" s Rijekom, Hajduk dolazi na "dobar fajt" s ranjenom Istrom 1961

Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • nedjelja, 26.07.2015.
Zagrebov "dvoboj istine" s Rijekom, Hajduk dolazi na "dobar fajt" s ranjenom Istrom 1961
Foto: Duje Bonačić

Rijeka nakon neplaniranog ispadanja iz Europe dolazi na noge Zagrebu, koji ima dosta svojih motiva za uspjeh, dok Hajduk nakon uspješnog nastupa u Europi mora na put u njima nezgodnu Pulu.

Dobar dio dvoboja u Zaprešiću Pjesnici su u džepu držali sva tri boda. Pobjeda protiv Intera stigla bi u pravi trenutak, nakon još jednog izgubljenog sraza s Osijekom, no prvi trobod tek ostaje za uhvatiti. Treću priliku za to Zagrebaši imaju u Riječanima. Prema najavama iz Zagrebella bit će ovo pravi ispit za mladu Zagrebovu momčad.

"Nama ovaj dvoboj dođe kao dvoboj istine. Ono što mi u njoj tražimo je potvrda da smo na dobrom putu. Imamo li znanja, snage i kapaciteta za nadigravanje s takvim protivnikom. Pobjedu uvijek želimo stoga niti subota neće biti iznimka", prokomentirao je otvoreno Dražen Medić.

Sastav koji će od prve minute istrčati na teren Medić nije otkrio, tek je dodao kako će pričekati posljednji trening za dobivanje kompletne slike. Do jedne promjene će sigurno doći zbog crvenog kartona defenzivnog veznjaka Matića.

Nedostaju: Matić (crveni karton), Bevab (ozljeda)

Sezonu niti Riječani nisu započeli najbolje, dva boda iz dva susreta pokušat će popraviti večeras u Ulici pjesnika, na terenu na kojem su prošle sezone slavili s 3:1, odnosno 2:1.

"Zagreb je momčad koja je ostala na okupu i ima prepoznatljiv stil igre. Ako ne budemo agresivni i stajali im blizu, imat ćemo velikih problema. Mi želimo kroz puni angažman i veliki motiv doći do pobjede. Ne slažem se s pričama da nam treba jedna pobjeda za buđenje, to je samo kratkoročno, dugoročno nas može izvući samo rad", najava je utakmice iz kuta Matjaža Keka.

Uz Leškovića koji sigurno neće nastupiti Kek se suočio s brojnim problemima. "Samardžić, Kvržić, Leovac, Bezjak, Roshi nisu trenirali, problema ima Ristovski, a i vidjet ćemo mogu li on i Moises u tako kratkom roku odraditi dvije utakmice."

Nedostaju: Lešković (ozljeda)

Istra 1961 vrlo je dobro krenula u novo prvenstvo, pobjedom nad Slaven Belupom, no u drugom je kolu "prizemljena" visokim porazom kod Lokomotive (6:1). Stoga će susret s Hajdukom morati poslužiti i za popravak dojma i povratak potrebnog samopouzdanja.

Trener Igor Pamić i branič Nikola Žižić složni su u procjeni: "Hajdukovci su sada bolje posloženi nego prije, jako su dobri i trkački i taktički". Žižić priznaje i kako se onakvom porazu od Lokosa nitko u žuto-zelenom taboru nije nadao: "Šestica je bila šok za nas, nije nam bilo lako".

Za susret će ponovno konkurirati oporavljeni Josip Vuković, a vezni bi red mogao odmah ojačati i Damir Zlomislić, koji je stigao na posudbu iz Rijeke. Prošle je sezone na Aldo Drosini Hajduk jednom slavio 2:0, a drugi je puta poražen rezultatom 3:2.

Nedostaju: Vukman (ozljeda)

Hajduk na gostovanje u Puli odlazi na krilima još jednog europskog uspjeha, visoke pobjede nad Koperom, nakon što je ranije svladan i Sillamäe Kalev. No, Istra 1961 na svom se terenu posljednjih sezona pokazivala kao dosta visoka prepreka za Bile.

"Osim toga, moramo biti svjesni da idemo protivniku koji je nakon susreta protiv Lokomotive sigurno ranjen i bit će na sigurno višoj razini. Moramo biti spremni na dobar 'fajt'", naglasio je Hajdukov trener Damir Burić uoči puta.

"Utakmica protiv Istre je vrlo važna za nas jer želimo nastaviti u prvenstvu s dobrim igrama", dodao je Burić, čija momčad u prva dva kola ima dva remija, protiv Dinama na Maksimiru i protiv Splita na Poljudu. Pulu bi, osim toga, mogli preskočiti Balić, Vlašić, Roguljić i Caktaš kako bi bili što spremniji za Stromsgodset u četvrta.

Nedostaju: Ohandza (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!