Vodeni sportovi

Sjöstrom popravila svjetski rekord, zlata u Kinu, SAD, Australiju i Francusku

Branimir Korać • nedjelja, 02.08.2015.
Sjöstrom popravila svjetski rekord, zlata u Kinu, SAD, Australiju i Francusku
Foto: EPA

Održana su prva finala na Svjetskom prvenstvu u Kazanu i podijeljena su prva četiri kompleta plivačkim medalja. Iako (još) nije osvojila zlato, Sarah Sjöstrom je popravila svjetski rekord...

Prvo finalno poslijepodne u Kazanu donijelo je svjetski rekord i to u polufinalnoj utrci. Sarah Sjöstrom na 100 metara leptir postavila je novi svjetski rekord i tako nadmašila Danu Vollmer koja je prije tri godine u Londonu isplivala jedina ispod 56 sekundi. Vollmer je tada išla 55.98, a Sjöstrom je pomaknula granicu na 55.74 i samo čudo će ju ostaviti bez zlatnog odličja.

Svjetski prvak na 400 metara slobodnim stilom kod plivača postao je Kinez Yang Sun koji je ovu dionicu isplivao za 3:42.58. Sun je u zadnjih 100 metara preuzeo vodeću poziciju ispred Jamesa Guya, ostavio ga na kraju 1.17 iza sebe, a broncu je uzeo Ryan Cochrane.

Kattinka Hosszu je na 200 mješovito postavila novi europski rekord 2:06.84 i opasno se približila šest godina starom svjetskom rekordu koji drži Amerikanka Ariana Kukors.

Blizu svjetskog rekorda na 400 metara kod plivačica bila je Katie Ledecky kojoj je on pobjegao za svega 40 stotinki. Ledecky je odnijela uvjerljivu pobjedu i zlatno odličje ispred Nizozemke Sharon Rouwendaal i Australke Jessice Ashwood.

U štafeti 4×100 kod plivačica zlatno odličje odnijele su Australke u sastavu Emily Seebohm, Emma McKeon, Bronte Campbell, Cate Campbell, Nizozemke su bile druge, a Amerikanke treće.

U istoj disciplini kod plivača u finalu nije bilo Amerikanaca i Australaca, a zlatno odličje odnijeli su Francuzi Mehdy Metella, Florent Manaudou, Fabien Gillot i Jeremy Stravius. Rusi su drugi, a Talijani treći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!