Vodeni sportovi

Samardžić i Radić daleko od polufinala, svjetski rekord Ledecky već u kvalifikacijama

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.08.2015.
Samardžić i Radić daleko od polufinala, svjetski rekord Ledecky već u kvalifikacijama
Foto: EPA

Drugi dan plivačkih natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kazanu donio je svjetski rekord Katie Ledecky već u kvalifikacijama na 1500 metara i nova dva nastupa hrvatskih plivačica...

Na 100 leđno za plivačice Matea Samardžić zauzela je 44. mjesto s vremenom 1:04.07 čime je pet i pol sekundi zaostala za najbržom u kvalifikacijama Kattinkom Hosszu. Samardžić ipak više očekuje dvostruko dužu dionicu gdje ima realnije šanse za borbu za polufinale.

Kod plivača u istoj disciplini najbrži je bio Mitchell Larkin koji je već u kvalifikacijama isplivao novi rekord Oceanije s 52.50 dok je konkurencija ostala daleko iza njega.

U disciplini 100 prsno za plivačice Ana Radić ostala je daleko od borbe za polufinale i završila je kao 41. Radić je isplivala sekundu sporije od svojeg najboljeg vremena i završila je utrku s 1:10.83. Julija Efimova bila je najbrža u kvalifikacijama.

Sjajna Katie Ledecky isplivala je već u kvalifikacijama novi svjetski rekord na 1500 metara. Ledecky je bila vlasnica i starog, a popravila ga je za pola sekunde i sada iznosi 15:27.71. Kolika je razlika između nje i ostalih plivačica, pokazuje podatak da je drugoplasirana u kvalifikacijama Lotte Friis zaostala 27 sekundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!