Nogomet

Hajduku sužen izbor, mogući protivnici Fenerbahče, RB Salzburg, Rubin, Bordeaux...

Borna Rupnik • petak, 07.08.2015.
Hajduku sužen izbor, mogući protivnici Fenerbahče, RB Salzburg, Rubin, Bordeaux...
Foto: EPA

UEFA je objavila skupine iz kojih će izvući parove četvrtog pretkola Europske lige.

Nakon što je izbacio estonski Sillamäe Kalev, slovensku Luku Koper i norveški Stromsgodset, splitski Hajduk naći će se u petak u 13 sati u ždrijebu četvrtog pretkola Europske lige.

Momčad Damira Burića neće biti među nositeljima, a Europska nogometna federacija objavila je uoči ždrijeba četiri skupine.

Hajduk se našao u društvu Atromitosa, Dinama iz Minska, Videotona, Rabotničkog i Kairata, a mogući su mu protivnici iz društva nositelja: ruski Rubin Kazan, austrijski RB Salzburg, turski Fenerbahče, francuski Bordeaux, poljski Lech Poznan i češki Slovan Liberec.

Hrvatski prvak Dinamo u 12 sati će biti u ždrijebu četvrtog pretkola Lige prvaka, a kao nositelj će čekati jednog od sljedećih suparnika: izraelski Maccabi Tel Aviv, srpski Partizan, švedski Malmö, albanski Skenderbeu i kazahstansku Astanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 12:52
    Što se tiče Hajdukovih mogućih suparnika, rekao bih da je uvjerljivo najgora opcija Bordeaux. Uigrana ekipa, vrlo tvrda i brža od Hajduka. Fenerbahçe ima imena, ali zasad nemaju pravu igru, ali to se može promijeniti dok dođu te utakmice. Rubin je ekipa koja ne trpi jak presing i zbog toga se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 12:09
    Dinamo dobio Albance.
    Obrisan korisnik
  • bjede07.08.2015. u 11:50
    Ta katastrofalna zadnja linija je u zadnje tri euro utakmice primila 1 gol. ;) Neigranje Nižića prije je plus. A kavu to zadnju liniju ima Salzburg? Malmo im je 3 komada utrpao. Ili Kazan? Nema tu nitko neke obrambene kvalitete, samo je bitno tko ima jaku sredinu i pokojeg dobrog špica. Salzburg ga... [više na forumu]
    bjede
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 11:30
    Šteta i za Rijeku, jer da su došli do ovog play-offa sad bi bili nositelji i lako moguće po treći puta uzastopce igralu u skupinama EL-a i dodatno podignuli koeficijent da svake godine mogu biti nositelji i redovno nastupati u grupnoj fazi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2015. u 11:25
    Salzburg isto ima jako mladu ekipu i dosta izmjenjenu u odnosu na početak prošle sezone, ali svejedno, to bi bio pretežak protivnik, prije svega zbog katastrofalne zadnje linije kakvu ima Hajduk. Iako je bilo koji od ovih mogućih protivnika favorit protiv Hajduka, Lech je možda najslabiji i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik