Tenis

Uspješne Lučić-Baroni i Tomljanović, Vekić i Konjuh bez prolaza

Branimir Korać • nedjelja, 09.08.2015.
Uspješne Lučić-Baroni i Tomljanović, Vekić i Konjuh bez prolaza
Foto: EPA

Polovičan uspjeh u kvalifikacijama za WTA turnir u Torontu. Mirjana Lučić-Baroni i Ajla Tomljanović upisale su pobjede, ali njihovim stopama nisu išle Donna Vekić i Ana Konjuh...

Mirjana Lučić-Baroni imala je najlakšu protivnicu u kvalifikacijama i najlakše je došla do prolaza. 16-godišnja Kanađanka Katherine Sebov nije mogla protiv hrvatske igračice i na kraju se zadovoljila s pet gemova. U drugom kolu kvalifikacija Lučić-Baroni očekuje puno teža zadaća, igrat će protiv Aliaksandre Sasnovič koja je u dva seta eliminirala Urszulu Radwansku.

Prolaz je upisala i Ajla Tomljanović, doduše dosta teže protiv Sachije Vickery. Tomljanović se vratila nakon što je izgubila prvi set i nakon toga uspjela okrenuti meč na svoju stranu. Ona će u drugom kolu kvalifikacija za protivnicu imati Irinu Falconi od koje je ove godine izgubila dva puta i to bez osvojenog seta.

Veliku priliku propustila je Donna Vekić koja je igrala protiv Yanine Wickmayer. Vekić je odlično krenula i uzela prvi set sa 6:1 da bi na startu drugog propustila čak šest break lopti nakon čega je Belgijka proigrala i poravnala na 1-1 u setovima. U trećem se Vekić vratila nakon što je bila dva breaka u zaostatku, poravnala je na 5:5 i onda izgubila servis i meč.

Poraz je upisala i Ana Konjuh koja nije imala rješenje za Japanku Misaki Doi. prvi set izgubila je glatko sa 6:2, u drugom je otišla u tie-break gdje je Doi serijom 5:0 zaključila meč.

WTA Toronto, kvalifikacije, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, 3) - Katherine Sebov (Kanada, WC) 6:4, 6:1
Ajla Tomljanović (Hrvatska, 12) - Sachia Vickery (SAD) 2:6, 6:4, 6:2
Yanina Wickmayer (Belgija, 25) - Donna Vekić (Hrvatska) 1:6, 6:4, 7:5
Misaki Doi (Japan) - Ana Konjuh (Hrvatska, 22) 6:2, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!