Košarka

Šarić: "Kod Perasovića se uvijek igra na pobjedu, on je trener pobjednik"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.08.2015.
Šarić: "Kod Perasovića se uvijek igra na pobjedu, on je trener pobjednik"
Foto: Marin Sušić

Dario Šarić bit će među najvažnijim hrvatskim adutima na Europskom prvenstvu u košarci za mjesec dana. Na pripreme je stigao s problemima s ozljedom, nije ju zaliječio do kraja, ali stanje je bolje..

Hrvatska košarkaška reprezentacija priprema se za nastup na Europskom prvenstvu. Većih problema s ozljedama nema, Dario Šarić uspio je smanjiti probleme s gležnjevima s kojima je došao na pripreme iako ozljeda nije zaliječena u potpunosti.

"Znao sam da neću moći zaliječiti ozljedu u potpunosti, ali zadovoljan sam sve dok nema većih problema i bolova. Mjesec i pol sam odmarao pa su noge doživjele stres i osjećam lagane bolove u ligamentima. Ozljeda je i dalje tu, ali sam odlučio riskirati", kaže Šarić za Sportske novosti.

Što se tiče novog izbornika, Šariću odgovara način igre kakav preferira Velimir Perasović.

"Imamo veću slobodu, posebno u kreaciji. Dopušteno nam je i odmah završavati napad ako se nađemo otvoreni dok smo kod Repeše morali izvrtjeti cijelu akciju da bi dočekali loptu na zicer. Ovdje smijemo brže završavati napade, naravno, nećemo to činiti u svakom napadu jer bi bilo neozbiljno", kaže Šarić.

Perasović po svom mentalitetu uvijek traži pobjedu, bez obzira na važnost utakmice, je li riječ o prijateljskoj ili natjecateljskoj utakmici.

"Kod Perasovića puno više trčimo i radimo. U svakoj utakmici traži pobjedu, u Istanbulu sam već saznao da je pravi trener pobjednik. Važno mi je raditi s takvim trenerom koji neće kalkulirati i iz raznih razloga tražiti da izgubimo. Kod njega je svaka utakmica na nož, nebitno je li pripremna i natjecateljska. Uvijek moraš dati maksimum."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2015. u 17:52
    Ne bi se baš složio oko obrane,u nba svi i dalje broju treneri na obrani stalno je naglasak na defense mada ja ne volim takav način razmišljanja i općenito takvu filozofiju košarke..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2015. u 17:00
    to kolko je repeša napadački opstruirao vlastitu momčad se vidjelo iz svemira i bilo je bolno za gledati. Činjenica da je iz obrane izvukao preko maksimuma, ali u košarci se više tekme ne dobijaju obranom kao što ej to bilo do prije 10ak godina, tako da je repešino vrijeme davno prošlo. Barem što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2015. u 23:29
    Onoga Repesu dosadnjakovica više nitko nije mogao trpiti..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2015. u 21:45
    zar postoji trener kod kojeg se igra na poraz?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2015. u 15:08
    Dovoljno rečeno kaj se trenera tiče.
    Obrisan korisnik