Košarka

Hezonja: "Kada pokažemo želju kao Žorić, navijači će nas nositi"; Nowitzki: "Šarić je spreman za NBA"

Branimir Korać • subota, 15.08.2015.
Hezonja: "Kada pokažemo želju kao Žorić, navijači će nas nositi"; Nowitzki: "Šarić je spreman za NBA"
Foto: FaH

Hrvatska je uspjela u produžetku svladati Njemačku i s rezultatom 74:72 doći do nove pripremne pobjede. Izabranici Velimira Perasovića mogli su i ranije do pobjede, ali pokazali su očekivane oscilacije...

Ako je netko i očekivao visoku pobjedu Hrvatske protiv Njemačke u pripremnom susretu u Areni, to se nije dogodilo. Na kraju uz dosta oscilacija s obje strane, Hrvatska je tijesno slavila sa 74:72..

"Ulazak u prvu i treću dionicu bio je vrlo loš, igrači su izgorjeli u želji da pokažu sve što mogu. Osim tih loših minuta u tim razdobljima, mogu biti zadovoljan. Očito je da imamo još dosta posla, vidljivo je da kada naiđemo na malo bolju momčad imamo problema s neuigranosti, ali i fizičkom nemoći te skraćujemo akcije. Možemo biti zadovoljni obranom i željom. Njemačka je odigrala već pet pripremnih utakmica, još smo daleko od onoga gdje bi htjeli biti, ali imamo još dosta vremena", rekao je izbornik Velimir Perasović.

Mario Hezonja odigrao je prvu utakmicu nakon što je propustio dosadašnje pripremne dvoboje, pokazao je želju, ali učinak nije bio pravi.

"Nisam ušao u utakmicu kako bih trebao, ali počeli smo trenirati zajedno tek prije nekoliko dana. Bit će bolje kada se uigramo, ovdje smo imali problema kada su nam prekinuli linije dodavanja, počeli smo solirati, ali bit će sve u redu. Radit ćemo i bit će dobro. Uvijek je zadovoljstvo igrati pred našim navijačima, moramo pokazivati želju kao Žorić jer to podiže publiku. Kada to napravimo, ljudi će skakati zbog nas."

Dirk Nowitzki bio je glavni mamac za gledatelje u Areni, odigrao je svoju prvu utakmicu za Njemačku od Europskog prvenstva u Litvi i nije bio nezadovoljan s onim što su njegovi suigrači prikazali.

"Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi koja je odlično popunjena na svim pozicijama. Ponosan sam na svoje suigrače, bili smo u poziciji da možemo pobijediti pred njihovim navijačima. Ovo mi je bila prva utakmica od travnja mi dobro je što sam osjetio loptu i upoznao se s momčadi. Imao sam pogrešaka, malo se gubio u sustavu, ali imamo još dosta vremena za popravak. Šarić? Vrlo je čvrst i agresivan na obje strane terena i odigrao je odličnu utakmicu. Snažan je, dobro građđen, dobro šutira, ne vidim razlog zašto ne bi već sada mogao igrati u NBA ligi", dodaje Nowitzki.

U nedjelju u 15 sati u Bremenu ponovno se sastaju ova dva protivnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!