Košarka

Igrači s klupe pokrenuli stvari: Hrvatska u Bremenu uvjerljivo svladala Njemačku

Davor Kovačević • nedjelja, 16.08.2015.
Igrači s klupe pokrenuli stvari: Hrvatska u Bremenu uvjerljivo svladala Njemačku
Foto: EPA

Drugi put u malom vremenskom razmaku Hrvatska je svladala Njemačku. U Bremenu je bilo daleko od produžetaka, Hrvatskoj je proradio šut što je rezultiralo s uvjerljivih 80:63.

Nakon svega 40-ak sati od završetka zagrebačke utakmice, Hrvatska je i drugi put svladala istog protivnika, Njemačku. Ovaj put na njenom parketu u Bremenu i u daleko uvjerljivijem izdanju negoli je slučaj bio u petak u Areni.

Prije svega, Hrvatska to može zahvaliti šutu koji je bio onakav kakav i priliči kvaliteti hrvatskih šutera. Može i obrani koja je izgledala bolje, kompaktnije u skoku iako su se na početku ponovili stari zagrebački problemi. Schröder je u uvodnim minutama lakoćom pickom probijao hrvatsku obranu i te prve četiri minute utakmice bila su manje-više jedina poveznica s preksinoćnjom utakmicom.

Jednu je promjenu Perasović napravio u odnosu na Arenu i umjesto Ukića krenuo s Laffayeteom koji se ozlijedio već nakon pet minuta utakmice. Poslije jednog bliskog sudara sa Schröderom, odskakutao je do klupe na jednoj nozi i više se nije vraćao, što sugerira da je riječ o nečemu ozbiljnijem.

Kada su krenule izmjene, krenula je i Hrvatska. Rudež i Ukić pred kraj prve četvrtine tricama su vratili Hrvatsku u egal, a sa Simonovom rolom sve je izgledalo puno bolje. Bilo da kreira ili šutira, sve je to s „dužnikom iz Zagreba“ izgledalo daleko bolje.

Ni jednog člana u drugoj četvrtini nije bilo iz nominalno prve petorke, a Hrvatska je u tom razdoblju otišla na +13 (35:22). Rudež je pogađa izvana, Žorić sa Simonom igrao „zatvorenih očiju“, Bilan odradio korisne minute i na sve njih se priključio Tomas koji je u nekoliko navrata leđnom igrom stvarao razliku. Obrana je zatvorila najopasniji njemački napad i sve je krenulo u hrvatskom smjeru.

Igrači koji su otvorili utakmicu nisu prosuli ono što je napravila druga petorka. Puno je Hrvatska pokušavala iza linije za tri poena, dosta je i ulazilo, na kraju 13/35 i Njemačka nijednom nije smanjila na jednoznamenkastu razliku.

Sve skupa, i bez učinka najboljih igrača iz Zagreba, Šarićem i Bogdanovićem koji su danas ostali na kombiiniranih pet poena (nervozni Tomić tek na četiri nakon dva brza prekršaja), Hrvatska je pokazala veliku širinu. U jednako kvalitetnom izdanju iz Zagreba ponovno je iskočio Žorić sa 16 poena, Simon je ostvario 11 poena i pet asistencija, Rudež 11 poena, a hvalevrijedni Tomas deset. Kod Njemaca je jedini raspoložen bio Schröder s 19 poena i sedam dodavanja, dok je Nowitzki za 25 minuta ostao na skromnom broju od sedam poena.

Prijateljska utakmica:
Njemačka – Hrvatska 63:80 (16:15, 11:24, 14:19, 22:22)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2015. u 14:03
    Ovo već sliči na nešto iako ne treba padati u euforiju.Što se ukića tiće...jbg, boljeg od njega i stipćevića na playu nemamo!Za to su krivi trener i predsjednici svih naših klubova, jer u zadnjih 15 godina nisu davali šansu mladim playmakerima, već su uvijek na tu poziciju angažirali (sumnjive)... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2015. u 19:25
    njemačka je loša ekipa, ukić hvala ali otpadaš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2015. u 19:10
    Ukića potjerat !!! Nitko nije preplaćen na mjesto u reprezentaciji ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2015. u 18:54
    Ja već gledao di je Simon, on je bio u Sloveniji naš drugi najbolji igrač, a i na SP je bio među rijetkima koji su zadovoljili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2015. u 18:12
    Simon je na poziciji playa vrhunski izgledao, čak je i stipčević odlično odradio svoj dio, Ukić opet stara priča, 4 faula u par minuta i ostatk tekme na klupi.
    Obrisan korisnik