Tenis

Andy Murray svladao Novaka Đokovića za prekid niza poraza od prvog igrača svijeta

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.08.2015.
Andy Murray svladao Novaka Đokovića za prekid niza poraza od prvog igrača svijeta
Foto: EPA

Andy Murray odnio je titulu pobjednika Masters 1000 turnira u Montrealu. U finalu je nadigrao Novaka Đokovića u tri seta i zasluženo osvojio trofej pobjednika...

Veliko finale turnira u Montrealu otišlo je na stranu Andyja Murraya koji je nadigrao Novaka Đokovića i odnio pobjedu sa 6:4, 4:6, 6:3.

Obojica su imali lošu realizaciju break prilika, a jedna realizirana u trećem setu donijela je Murrayju pobjedu. Đoković ih je propustio devet u tom razdoblju, a Murray je realizirao ukupno petu meč loptu.

Prvi set uzeo je Britanac breakom u desetom gemu nakon što se Đoković uspio vratiti iz breaka i 15:40 zaostatka, ali na kraju seta ipak nije izdržao.

Drugi set ipak je otišao na Đokovićevu stranu da bi u trećem Murray uspio rano doći do breaka i nekako zadržati tu prednost do kraja meča.

Posljednju pobjedu protiv Đokovića ubilježio je u finalu Wimbledona 2013. godine, a nakon toga je Đoković nanizao devet pobjeda.

Za Britanca ovo je 11. trofej na Masters 1000 turnirima, drugi ove godine nakon što je u Madridu svladao u finalu Rafaela Nadala.

Montreal, finale:
Andy Murray (Velika Britanija) - Novak Đoković (Srbija) 6:4, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche17.08.2015. u 11:14
    dobar uvod pred US Open, cestitke
    zovche
  • vjesu17.08.2015. u 10:11
    Bravo za Andyja. Odlicna partija!
    vjesu