Nogomet

Ante Šimundža se rastao s Mariborom: "Točka u kojoj momčad ne pruža ono za što je sposobna"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.08.2015.
Ante Šimundža se rastao s Mariborom: "Točka u kojoj momčad ne pruža ono za što je sposobna"
Foto: EPA

Nakon neugodnog domaćeg poraza od ljubljanske Olimpijske (0:3), Ante Šimundža povukao se s klupe slovenskog prvaka Maribora.

Maribor je europsko razočaranje ove sezone doživio ispadanjem od kazahstanske Astane u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a nakon šest odigranih kola slovenskog prvenstva zaostaje za vodećom Goricom i drugoplasiranom Olimpijom.

"S obzirom na stanje u kojemu smo se našli, odlučio sam se povući s mjesta trenera. Došli smo do točke u kojoj momčad ne pruža ono za što je sposobna", poručio je trener Ante Šimundža, koji se ovoga ljeta spominjao kao želja Hajdukovih čelnika.

Šimundža je Maribor uveo u Ligu prvaka i drugi krug Europske lige te doveo do dva naslova prvaka Slovenije i jednog Superkupa.

"Poslije iznimnih uspjeha događaju se razdoblja u kojima se više na nalazi energija potrebna za ostvarenje visokih ciljeva. Kada sam osjetio da više ne ide, odlučio sam se za rastanak. Odluka je pala poslije utakmice s Olimpijom", dodao je.

Momčad Maribora do daljnjega će voditi pomoćnik Saša Gajser.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2015. u 08:39
    Maminjo, ovo ti je povjesna prilika. Reci da se Zoki zbog posla sa murjom ne može fokusirati na vođenje kluba ili neku sličnu glupost, a onda dovedi trenera koji je osvajao bodove u CL i prezimio u Europi.
    Obrisan korisnik