Tenis

Mrdeža i Vekić plasirale se u drugo kolo kvalifikacija US Opena

Branimir Korać • utorak, 25.08.2015.
Mrdeža i Vekić plasirale se u drugo kolo kvalifikacija US Opena
Foto: EPA

Nakon napornih mečeva koji su potrajali i više od dva sata, Tereza Mrdeža i Donna Vekić plasirale su se u drugo kolo kvalifikacija US Opena pobjedama protiv Kristine Kučove i Riko Sawayanagi...

Tereza Mrdeža trebala je dva, a Donna Vekić tri seta za prolaz u drugo kolo kvalifikacija US Opena. Nisu imale lagan zadatak i obje su utrošile dosta znoja za pobjedu.

Mrdeža je imala ugledniju protivnicu, igrala je protiv 160. igračice svijeta Kristine Kučove i uspjela izboriti pobjedu s dva puta po 7:5.

Dva sata i pet minuta trajala je bitka u kojoj su obje igračice prednost ostvarivale kada bi uspjele osvojiti svoj servis. "Break na break", a u takvoj igri bolje se snašla Mrdeža koja je izborila drugo kolo.

U drugom kolu neočekivano će igrati protiv 17-godišnje Amerikanke Raveene Kingsley koja je iznenadila Andreju Hlavačkovu.

Donna Vekić je pak loše krenula protiv Riko Sawayanagi i izgubila prvi set sa 6:3, ali uspjela je doći do preokreta. Iako je Japanka u drugom setu prvi imala break prednosti pa onda i 0:40, Vekić se izvukla i slavila s 3:6, 7:5, 6:4.

Ona će pak u drugom kolu igrati protiv Sorane Cirstee koja je s dva puta po 6:4 bila bolja od Na-Lae Han.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!