Košarka

Perasović: "Zaslužili smo igrati ovako tešku i neizvjesnu utakmicu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.08.2015.
Perasović: "Zaslužili smo igrati ovako tešku i neizvjesnu utakmicu"
Foto: Marin Sušić

Hrvatska je u Zagrebu ugostila Estoniju i upisala pobjedu 66:63, teže od očekivanja. Izbornik Velimir Perasović svjestan je pogrešaka svojih igrača...

Velimir Perasović nije imao puno razloga za zadovoljstvo nakon prvog susreta na turniru u Zagrebu. Hrvatska je uz dosta muke stigla do pobjede protiv Estonije, a napad je bio glavni problem.

"Ne možemo biti zadovoljni s našom izvedbom. Htijenje je bilo neupitno, ali, posebno napadački, momčad je bila teška. Izgubili smo previše lopti i zadržavali loptu previše u rukama, loše smo reagirali na stalna preuzimanja od strane Estonaca i zaslužili smo igrati tešku i tvrdu utakmicu. Protivnik je igrao dobro i neizvjesnost ove utakmice je i produkt toga."

Perasović smatra kako lošija utakmica ne mora nužno biti problem već se iz nje može dosta toga naučiti.

"U ovom trenutku bilo bi nam dobro izgubiti koju utakmicu da postanemo svjesni kako nikoga ne možemo dobiti lagano. Obrambeno nismo tako loše reagirali protiv momčadi koja ima puno kretnji i koja igra stalno s pet vanjskih, 63 poena nisu velika brojka. Jedino je druga četvrtina bila problem u obrani. Nedostajalo nam je svježine i možda je i to problem u napadu. Danas u puno fazi igre nismo bili dobri i to treba priznati, podići glavu i ispraviti pogreške."

Damjan Rudež Estonce vidi kao neugodnu reprezentaciju koja je sposobna stvoriti probleme mnogim protivnicima.

"Oni su po svim svojim karakteristikama dosta neugodna i atipična momčad. Nemaju visinu i nisu atletski moćni, ali imaju vrlo brze kretnje, odličan protok lopte i znali smo da moramo odigrati čvrstu obranu i da će u tome biti ključ. Znali smo da neće biti lako, ali drago mi je da smo pobijedili. Trebamo izvući najbolje što možemo iz ove utakmice, naučiti na pogreškama i idemo dalje."

Susret je igran u polupraznoj Areni, međutim Rudež nije niti očekivao puno veću posjetu.

"Nisam očekivao da će biti puno ljudi, srijeda je, protivnik nije atraktivan, nisam očekivao niti ovoliko ljudi. Protiv BiH očekujem već više ljudi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • j.s.veron27.08.2015. u 08:46
    Mene od svih naših igrača malo brine Hezonja,nadam se da do prvenstva će malo posložit stvari u glavi, jer ima nevjerovatan potencijal te iskoristit barem napadački svoje minute.Primjetio sam kada ima loptu i priliku da prođe igrača razmišlja puno dovoljno da mu ili uzmu loptu ili da sjebe napad e... [više na forumu]
    j.s.veron