Košarka

Hrvatska u boljem izdanju protiv BiH, Bogdanović zbog ozljede napustio igru

Branimir Korać • četvrtak, 27.08.2015.
Hrvatska u boljem izdanju protiv BiH, Bogdanović zbog ozljede napustio igru

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je protiv Bosne i Hercegovine bolje nego što je to bilo protiv Estonije i na kraju je odnijela pobjedu 97:79. Loša vijest je ozljeda Bojana Bogdanovića koji je ranije napustio igru zbog uganuća nožnog zgloba...

U srijedu je Hrvatska u Zagrebu protiv Estonije pružila skromnu predstavu. Nije odigrala dobro, posebno u napadu, a upravo taj segment odlično je funkcionirao u drugom susretu zagrebačkog turnira protiv Bosne i Hercegovine.

U drugom poluvremenu Hrvatska je ubacila čak 57 poena, napad je bio dobar i raznovrstan, šut je proradio i na krilima raspoloženih Krune Simona i Marija Hezonje, prednost Hrvatske konstantno je rasla.

Loša vijest stigla je na samom početku drugog poluvremena kada je Bojan Bogdanović morao napustiti igru zbog ozljede skočnog zgloba. Prve informacije ipak govore da nije riječ o težoj ozljedi, ali više će se definitivno znati nakon snimanja kojem će Bogdanović biti podvrgnut.

U prvom poluvremenu Hrvatska nije briljirala i nije se uspjela odvojiti od borbenog protivnika koji je na odmoru imao mali zaostatak 40:37.

Drugo poluvrijeme ponudilo je puno bolju i raznovrsniju igru i već do sredine drugog dijela Simon i Ukić odveli su Hrvatsku na dvoznamenkastu prednost.

U nastavku je Hrvatska lakoćom čuvala prednost iako se BiH u jednom trenutku ipak uspjela spustiti na pet poena zaostatka. Bilo je to tri minute prije kraja kada je zaostatak smanjen na 82:77, ali do kraja susreta Hezonja je dalekometnim šutevima dotukao protivnika.

Novi član Orlando Magica susret je završio s 24 poena i šest skokova, a Kruno Simon dodao je 19 poena, sedam asistencija i pet skokova. Kod BiH Elmedin Kikanović ubacio je 17 poena.

Foto: HKS - Marin Sušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • j.s.veron28.08.2015. u 20:38
    Zašto razmišljaš tako,ja smatram da uz perasa koji će podić obranu svakog našeg igrača još minimalno za 50 %,možemo se nadat medalji imamo ok kadar.Ako ekopa ulovi pozitivan ritam koji dolazi uz dobru obranu cijele ekipe ne vidim razloga ne nadati se ,,naravno da kola mogu krenut nizbrdo ali sada... [više na forumu]
    j.s.veron
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 15:25
    Da ne igraju puno pripremnih utakmica onda bi više igrali međusobno na treninzima, na kojima se opet svaki igrač može ozlijediti ako je trening naporan i ozbiljan. Zato ne treba sada kukati.Na kraju krajeva ozljeda je vj.lakša i zahtjeva samo 4-5 dana mirovanja, što je OK, jer prvenstvo počinje za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • j.s.veron28.08.2015. u 11:09
    Stvara se bespotrebna panika oko ozljeda, koje nisu za sada za alarm ovo su pripreme i normalno je da dođe do manjih ozljeda kod nekih igrača,bolje sada pa da glavne igrače sačuvamo nego npr na euru usred bitne tekme.
    j.s.veron
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 08:46
    Nekad se reprezentacija bivše države pripremala 3 mjeseca za velika natjecanja tako da ne vidim nista lose da se ekipa sto vise uigra..
    Obrisan korisnik
  • Balthazar28.08.2015. u 06:36
    Hrvatska je zemlja s najviše generala, onih poslije bitke. Došlo je do ozljede i odmah je netko kriv jer imamo previše utakmica. Nisam siguran, ali čini mi se da osim utakmica dečki imaju i treninge - i na treningu se može uganuti zglob.
    Balthazar