Tenis

Marin Čilić u obranu naslova krenuo pobjedom protiv Guida Pelle

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.08.2015.
Marin Čilić u obranu naslova krenuo pobjedom protiv Guida Pelle
Foto: EPA

Marin Čilić uspješno je započeo s nastupom na US Openu. Prvi protivnik u ovogodišnjem izdanju turnira bio mu je Argentinac Guido Pella kojeg je svladao u tri seta...

Ždrijeb ovogodišnjeg izdanja US Opena nije bio loš za Marina Čilića. Iako ne treba gledati previše u budućnost, no svakako je dobra vijest ispadanje Keija Nishikorija s kojim je Marin prošle godine igrao u finalu, a ove godine nalazili su se u istom dijelu ždrijeba.

I prvo kolo za Marina je donijelo poželjnog protivnika. Igrao je protiv argentinskog kvalifikanta Guida Pelle koji bi bio opasniji u Roland Garrosu nego na US Openu.

Čilić je to iskoristio i odnio pobjedu u tri seta, nije dopustio Pelli da mu uzme ijedan set i osigurao je prolaz u drugo kolo.

Odmah na početku meča Marin je stigao do break, dvoboj otvorio s 3:0 i naznačio tko je favorit u ovom meču. Pella nije uspio zaprijetiti povratkom u set i Marin je sa 6:3 stigao do prednosti.

U drugom setu bila je tek jedna prilika na reternu, imao ju je Čilić sredinom seta kada je propustio dvije break lopte i morao set rješavati u 13. igri. Tamo je stvorio prednost i otišao na 6:2 i do 2:0 u setovima.

Posao je završio u trećem setu gdje se rano našao u minusu nakon što je Pella poveo s 3:1, ali kod 4:3 vratio je izgubljeni servis i vratio se u set. U 13. igri ponovno je bio bolji te prošao u drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv Evgenija Donskoja koji je u četiri seta svladao Lucasa Pouillea.

Roland Garros, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Guido Pella (Argentina, Q) 6:3, 7:6(3), 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek01.09.2015. u 12:06
    Ako budemo iskreni, do osmine finala i Ferrera, Čilićeva sljedeća sva protivnika su u rangu onih koje bi trebao dobiti i u ovakvoj formi kakvoj je sada, dakle, nekakvo toplo-hadno.
    h-tomek
  • Obrisan korisnik01.09.2015. u 08:45
    Bravo Marine, stisnuo je kad je trebalo i to je to. Sada će svi biti nabrijani nakon ispadanja Nishikorija, to im je svima šansa za polufinale.
    Obrisan korisnik