Nogomet

Gračan: “Zasluženo smo pobijedili”; Pašalić: “U drugom dijelu smo pali, što nam se ne bi smjelo događati"

Iz Koprivnice:Simona Margetić • četvrtak, 03.09.2015.
Gračan: “Zasluženo smo pobijedili”; Pašalić: “U drugom dijelu smo pali, što nam se ne bi smjelo događati"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski mladi reprezentativci u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro u Poljskoj 2017. godine upisali su minimalnu pobjedu. Zadovoljni su i igrači i izbornik, dok iz tabora protivničke momčadi poručuju kako Hrvatska ima interesantnu momčad.

Izbornik mlade reprezentacije do 21 godine najavio je Gruziju kao neugodnu momčad, što je ova i potvrdila u susretu odigranom na Gradskom stadionu u Koprivnici. Gračanovi izabranici imali su nekoliko sjajnih prilika, no na semaforu je krajem utakmice ostalo 1:0.

“Teška utakmica. Gruzija je vrlo organizirana i živa momčad. Međutim, mislim da smo zasluženo pobijedili, da smo imali više čistih prigoda. Šteta da nismo dali drugi pogodak da mirnije privučemo utakmicu kraju, ali i ovako je dobro”, rekao je izbornik Nenad Gračan nakon susreta.

Izbornik Gruzije smatra da je utakmica bila interesantna. “Prvo, želio bih čestitati hrvatskoj reprezentaciji, koja je vrlo interesantna, a takva je bila i utakmica. Hrvatska je jako dobra ekipa koja ima mlade igrače i neki od njih bi bez problema mogli igrati za A reprezentaciju”, kratak je bio Aleksandre Čivadze.

Kapetan mlade reprezentacije smatra da se ne smiju događati padovi u igri, ali je veliki optimist. “Prva utakmica u kvalifikacijama uvijek je teška, pogotovo protiv ovako nezgodnih suparnika, protiv kakvih su prijašnje generacije imale problema. Srećom, uspjeli smo zabiti gol, u prvom poluvremenu smo imali inicijativu, dok smo u drugom dijelu pali, što nam se ne bi smjelo događati, osobito protiv jačih momčadi”.

“Ne brine me ništa. Ako smo pravi, ako uđemo sto posto, sa svakim možemo igrati i imamo šanse svakoga pobijediti. Imamo zaista jaka imena”, zaključio je Mario Pašalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation04.09.2015. u 10:15
    jel ima to negdje za pogledati?
    Sensation