Nogomet

Liverpool traži iskupljenje na Old Traffordu, prvi veliki derbi Intera i Milana ove sezone

Branimir Korać • petak, 11.09.2015.
Liverpool traži iskupljenje na Old Traffordu, prvi veliki derbi Intera i Milana ove sezone
Foto: EPA

Nogometni vikend pred nsama donosi niz velikih utakmica, a ističu se one u Madridu gdje Atletico čeka Barcelonu, u Milanu gdje se sastaju Inter i Milan te u manchesteru gdje United čeka Liverpool...

Derbi 3. kola španjolske Primere odigrat će se u subotu na Vicente Calderonu između Atletico Madrida i Barcelone. Obje momčadi nakon prva dva kola imaju maksimalan učinak, bez primljenog pogotka, s time da su Madriđani bili efikasniji te su zabili četiri u odnosnu na Barcelonina dva pogotka. Nakon 3:0 pobjede u prošlom kolu u gostima kod Seville, Atletico pun samopouzdanja dočekuje prvake koje pod vodstvom Diega Simeonea još nije pobijedio u prvenstvu, a Barca je slavila i u posljednja četiri međusobna dvoboja.

Kovačićev i Modrićev Real Madrid putuje u Barcelonu na noge Espanyolu, a oba Hrvata konkuriraju za sastav. Celta Vigo će stopostotan učinak pokušati nastaviti na domaćem terenu protiv novog prvoligaša Las Palmasa koji je u prva dva kola upisao bod protiv Levantea i minimalni poraz od Atletica.

Još jedan klub sa stopostotnim učinkom nakon dva kola, maleni Eibar, gostuje kod Malage za koju Duje Čop još čeka premijerni prvoligaški pogodak. Valencia će, nakon dva remija, prvu pobjedu u sezoni tražiti na gostovanju kod Sportinga iz Gijóna.

U Engleskoj je ovog vikenda na rasporedu najveći otočki derbi, između dva najtrofejnija engleska kluba. Na Old Traffordu Manchester United dočekuje Liverpool. Oba kluba su u sezonu ušli s dvjema minimalnim pobjedama, da bi potom u sljedeća dva kola upisali samo jedan bod. Posebno je bolan poraz Redsima na Anfieldu u prošlom kolu nanio Slaven Bilić (3:0). Liverpool će istrčati bez nekoliko ključnih igrača, a za United bi prvi nastup mogao upisati Anthony Martial.

Bilić sa svojim West Hamom nakon četiri kola na kontu ima dva velika skalpa, protiv Arsenala i Liverpoola u gostima, no još uvijek čeka na prvi bod na domaćem terenu. Do sada je upisao dva poraza (Leicester, Bournemouth), a priključak vrhu tablice tražit će protiv Newcastlea na Upton Parku. Andrej Kramarić će se prvom premierligaškom nastupu u novoj sezoni za Leicester nadati na domaćem terenu protiv Aston Ville.

Uvjerljivi Manchester City će stopostotni učinak pokušati nastaviti na gostovanju kod drugoplasiranog Crystal Palacea, a užasno otvaranje sezone Chelsea će pokušati popraviti na gostovanju na Goodison Parku protiv solidnog Evertona.

Nijemci nastavljaju svoje prvenstvo u četvrtom kolu, a najzanimljiviji dvoboj trebao bi biti onaj između momčadi iz Hannovera i Dortmunda. Žuto-crni sa Signal Iduna Parka su odlično krenuli u sezonu i nanizali su veliki broj pobjeda na "tri kolosijeka", a pozitivnu atmosferu željet će produžiti i kod Hannovera koji je, pak, na 16. mjestu i pod hitno mora početi bolje igrati kako bi se približio sredini ljestvice.

Prvak Bayern na svojoj Allianz Areni dočekuje Augsburg, a na toj bi utakmici debi mogao upisati Kingsley Coman koji je ovog ljeta pojačao Bavarce iz redova Juventusa. "O tome će odlučiti trener, ali ako nastupi, siguran sam da će 'eksplodirati'. Ima sve one kvalitete koje tražimo od igrača", rekao je za mladog Francuza Matthias Sammer.

Wolfsburg će bez Perišića otputovati na gostovanje kod novog prvoligaša Ingolstadta koji je pokazao "tvrdim orahom" jer je u prva tri kola uzeo šest bodova. Kolo otvaraju u petak navečer Borussia iz Mönchengladbacha i HSV. Ni jedna od te dvije ekipe nije dobro krenula u novu sezonu, a domaćin se čak nalazi na samom dnu ljestvice bez ijednog boda.

Peto kolo francuskog prvenstva donosi nekoliko zanimljivih dvoboja, a prvi je na rasporedu već u petak kada su se sastali PSG i Bordeaux. Parižani su imali idealno otvaranje prvenstva, upisali su stopostotan učinak u prva četiri kola i bili su jedina momčad kojoj je to uspjelo. S druge strane Bordeaux je dosta varirao, ali je upisao tek jedan poraz i to onaj na samom startu.

Zvučan dvoboj igra se u Lyonu gdje Olympique dočekuje momčad Lillea. Lyon je također imao šaren ulazak u sezonu, u gostima je oba puta slavio, ali je zato na svom travnjaku u dva susreta uhvatio tek jedan bod.

Danijel Subašić i Mario Pašalić putuju u goste kod novaka u ligi Gazeleca i očekuju tri boda, a tri boda očekuje i Marseille koji je loše otvorio sezonu, ostao i bez trenera te se polako zahuktava. Sada mu u goste dolazi Bastia.

Središnja utakmica trećeg kola talijanskog prvenstva igra se u nedjelju navečer na San Siru gdje se sastaju Inter i Milan. Veliki gradski derbi privlači pozornost, a u njega obje momčadi ulaze s velikom ambicijom i razmišljaju isključivo o tri boda. Bit će to prvi gradski derbi za Ivana Perišića koji će u tom susretu debitirati u dresu Intera.

Nakon dva poraza na startu nove sezone Juventus želi pod svaku cijenu izbjeći treći susret u nizu bez pobjede. Posao bi mu trebnao biti lakši, na svom stadionu dočekuje Chievo koji ima šest uzastopnih poraza u međusobnim dvobojima s Juventusom.

Osim dvoboja u Torinu, u subotu su na rasporedu još dva susreta trećeg kola Serie A, Fiorentina u zanimljivom dvoboju dočekuje Genou, a Frosinone će ugostiti Romu. Od nedjeljnih dvoboja uz derbi u Milanu, zanimljivo će biti u Rimu gdje se sastaju Lazio i Udinese.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!