Košarka

Žorić: "Stvarno je ružno izgledalo", Simon: "Najteži dan u mojoj karijeri"

Branimir Korać • nedjelja, 13.09.2015.
Žorić: "Stvarno je ružno izgledalo", Simon: "Najteži dan u mojoj karijeri"
Foto: EPA

Hrvatska je završila s nastupom na Europskom prvenstvu visokim porazom od Češke, a nakon susreta svi su se morali složiti kako Česi potpuno zasluženo prolaze dalje...

Luka Žorić igrao je sjajno tijekom priprema, dobro je otvorio Prvenstvo, ali u nastavku se i on nekako "izgubio". Protiv Češke kao i ostatak reprezentacije nije bio pravi.

" Nismo bili pravi i nismo bili ono što smo mislili da jesmo. Mislili smo da trebamo ovu utakmicu pobijediti i da smo kvalitetniji, ali očigledno nismo. Upravo zato nismo prošli dalje i čestitamo Česima na zasluženoj pobjedi." Uoči ovog dvoboja upisan je nepotreban poraz od Gruzije, ali Žorić smatra kako on nije utjecao na ovaj rezultat.

"Poraz od Gruzije nema veze s ovom utakmicom. Susret s Češkom je nešto sasvim novo, počela je nokaut faza i Česi su jednostavno bili korak ispred nas. Pročitali su naše akcije unaprijed i jako dobro su se pripremili. kad smo pukli, više nije bilo nazad i stvarno je ružno izgledalo."

Kapetan Roko Ukić tvrdi kako je ovo jedna od najlošijih predstava Hrvatske otkako je u reprezentaciji.

"Vjerojatno jedna od najlošijih utakmica otkako sam u reprezentaciji. Momčad smo koja je tijekom cijelog ljeta stvarala nekakav rezultat i izvlačila neke pobjede na energiju. Danas je nismo imali jer su Česi atletična ekipa i fizički moćnija od nas, a mi nismo bili pametniji što je rezultiralo velikim brojem izgubljenih lopti i kontranapada. Jako teško smo dolazili do nekih suvislih rješenja i uopće apsurdno je analizirati utakmicu koju tako lako izgubiš. Nije riječ o detalju ili dva, tu jednostavno puno toga nije funkcioniralo i zato se izgubilo ovako velikom razlikom."

Peh za Hrvatsku bila je i ozljeda Krune Simona koji je na početku drugog dijela morao van parketa. Simon je vrlo razočaran konačnim ishodom.

"U svakom slučaju ovo je za mene najgori dan otkako igram košarku. Dao sam već nekoliko izjava, ali uopće ne znam o čemu pričam i stvarno nemam pojma što bih rekao. Mislim da je glavno pitanje jesmo li ovakvu utakmicu mogli očekivati od nas, a ne od Češke. Oni su odigrali kao momčad i od prve sekunde zajedno, iskažnjavali su nas i zasluženo idu u četvrtfinale. Žao mi je što to moram reći, ali zasluženo idu dalje i stvarno nemam teksta."

Europsko prvenstvo 2015.

osmina finala

Latvija73:66Slovenija
Grčka75:54Belgija
Španjolska80:66Poljska
Francuska76:53Turska
Srbija94:81Finska
Izrael52:82Italija
Litva85:81Gruzija
Hrvatska59:80Češka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europsko prvenstvo 2015.

osmina finala

Latvija73:66Slovenija
Grčka75:54Belgija
Španjolska80:66Poljska
Francuska76:53Turska
Srbija94:81Finska
Izrael52:82Italija
Litva85:81Gruzija
Hrvatska59:80Češka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2015. u 11:09
    A što se pametno može reći nakon jučerašnjeg horora?! Ništa!Simon je još nešto i pokazao na ovom EP-u, jedini zaslužuje prolaznu ocjenu. On je zaslužio ostati i nakon ovog debakla....pitanje je hoće li imati volje igrati kvalifikacije za EP 2017.
    Obrisan korisnik
  • Zdren14.09.2015. u 08:37
    " Dao sam već nekoliko izjava, ali uopće ne znam o čemu pričam i stvarno nemam pojma što bih rekao. " Iskreno.
    Zdren
  • chepo13.09.2015. u 22:12
    Ispravak: 20+ koševa
    chepo
  • chepo13.09.2015. u 22:11
    Od kladionice se da mnogo zaraditi, pogotovo ako igraš na poraz od 30+ koševa
    chepo
  • Obrisan korisnik13.09.2015. u 21:36
    Žoriću i Ukiću.....ODJEBITE više od nacionalnog dresa! Gubite se u svoje klubove, igrajte tamo i do svoje 45-te godine ali prestanite prenositi virus gubitnika na mlađe igrače. Bogdanoviću ste ga već prenjeli čini mi se ali još nije kasno za šarića, hezonju i srebrne U-19!
    Obrisan korisnik